WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3x DIY met planten

Je kunt een plant eenvoudig in een bloempot zetten, maar het mag best wat spannender. Laat de mooiste Bromelia’s aan het plafond bungelen, hang ze op aan chique linten of spijker ze vast tegen de muur. Overleven doen ze als vanzelf! (promotie)

1. Bromelia waterval

Bromelia is een vindingrijk typetje: in het wild groeit ze namelijk niet alleen op de grond, maar ook op takken en rotsen. Vocht en voedsel onttrekt de plant met haar wortels en bladeren aan de lucht. Dit talent voor survivallen komt goed van pas wanneer je hem naar de woonkamer haalt: je kunt ze ophangen waar je maar wilt. Af en toe even langs wandelen met de plantenspuit en ze zorgen maandenlang voor leven, zuurstof en schoonheid in huis!

bromelia gordijn

2. Home decor statement

De Bromelia heeft niet per se aarde nodig. Zolang er wat water in de rozet staat, kun je de plant met afgespoelde kluit gebruiken. Handig, want zo kun je het potje achterwege laten en een creatievere oplossing bedenken. Omwikkel de wortels met een gekleurde lap stof of vouw er deze leuke puntzakjes voor. Omdat Bromelia’s zulke sterke planten zijn, worden ze steeds vaker ingezet voor dit soort interieur statements.

Bromelia

3. Bromelia mobile

De Bromelia Tillandsia’s lenen zich goed voor decoratieve experimenten. Deze Tillandsia usneoides is een echt buitenbeentje binnen de familie Bromelia. De luchtplanten, ook wel bekend als ‘Spaans mos’ of ‘Baard van Mozes’, nemen vocht en voeding op met hun luchtwortels.  Ze doen het daarom heel goed als mobiles of als groene versiering rond een kunstwerk. Natuurlijk kun je hem ook gewoon aan de gordijnenrail of lamp hangen. Af en toe even vernevelen en klaar! Henry Ford gebruikte de Bromelia Tillandsia usneoides zelfs als bekleding voor de stoelen in de T-Ford.

hangplanten Tillandsia
Bron: in samenwerking met Bromelia

nog meer: Bromelia