Woonplant van de maand oktober: Aglaonema

Prachtige bladeren en ook nog eens makkelijk in de omgang. De Aglaonema verdient een mooie plek in huis. Stylist Leonie Mooren laat het zien. (promotie)

aglaonema

Stevig en makkelijk

Aglaonema betekent zoiets als ‘schitterende draad’. En dat snap je direct als je de schilderachtige bladeren van deze plant ziet. Bovendien hebben de bladeren luchtzuiverende eigenschappen en zorgen voor een prettig leefklimaat. Naast beauties van bladeren is de Aglaonema ook nog eens stevig en makkelijk in de omgang. Voor een plant als deze is er dus altijd plek in je interieur.

Donker staal

Aan de muur of het plafond, in open kastjes, een trolley of een sidetable; deze fijne plant komt overal tot haar recht. Door te kiezen voor accessoires van donker staal, speelt de plant direct een hoofdrol.

Dienblad

Zet de plant ook eens ‘gewoon’ op een dienblad op tafel. Aangekleed met accessoires als schelpen en keramiek wordt het een prachtig plaatje.

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl

nog meer: Botanisch wonen

Reacties:

Anoniem op 10 oktober 2016 om 11:02

Binnen de foto's bij het thema Woonplant van de maand oktober: Aglaonema
zien wij een aantal stalen open wandrekjes. Is het ook bekend waar deze te verkrijgen zijn.
Bij voorbaat dank

Beste Anita, de kastjes op de foto zijn gevonden bij Things I Like Things I Love: http://www.thingsilikethingsilove.com/ Mochten ze daar niet meer verkrijgbaar zijn, dan kun je altijd hier nog eens informeren: http://boxworx.nl/product/wandkastjes-woed/

Anoniem op 2 november 2016 om 12:38

Ik vind de metalen constructie op de wand om planten in te zetten mega leuk, weet iemand waar deze verkocht worden?

Beste Lisa, deze kastjes komen bij Things I Like Things I Love vandaan: http://www.thingsilikethingsilove.com/ Mochten ze daar niet meer verkrijgbaar zijn, dan kun je altijd hier nog eens informeren: http://boxworx.nl/product/wandkastjes-woed/

Anoniem op 7 november 2016 om 23:02

Beste, Ik zou graag willen weten of de muur is geverfd? Zo ja, welke kleur/merk? Vind em erg mooi overkomen. Dank je wel alvast.

Beste Debbie, de kleur is van bauwerk color. Het is een kalkverf. Dit is de kleur nightshade. Helaas, lastig verkrijgbaar in Nederland. Je kunt het wel via de site bestellen: http://www.bauwerk.com.au/.

Anoniem op 10 januari 2017 om 22:40

Welke metalen wandrekjes staan er afgebeeld op de eerste afbeelding?

Beste Margot, deze kastjes zijn gevonden bij Things I Like Things I Love: http://www.thingsilikethingsilove.com/ We kunnen ze daar helaas niet makkelijk vinden op de website. Je kunt ook altijd hier nog eens informeren: http://boxworx.nl/product/wandkastjes-woed/

Anoniem op 17 januari 2017 om 18:06

Hoi, super leuk! Waar zijn zou je die stalen wanddecoratie kunnen vinden?

Hoi Kayla, de kastjes die je op de foto ziet, zijn gevonden bij Things I Like Things I Love: http://www.thingsilikethingsilove.com/ We kunnen ze daar helaas niet makkelijk vinden op de website. Je kunt ook altijd hier nog eens informeren: http://boxworx.nl/product/wandkastjes-woed/