WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Woonplant van de maand november: orchidee

De orchidee is er in veel kleuren, soorten en printjes; van spetterend groen en paars tot sober wit. Stylist Leonie Mooren laat zien hoe je ze stylet. (promotie)

De orchidee

Deze makkelijke plant houdt van een lichte plek op kamertemperatuur en hoeft maar eens per maand gevoed te worden. Tip: zet de orchideeën gezellig bij elkaar. Als je de omgevingskleuren licht houdt, gaat de plant een echte hoofdrol spelen. Juist dán is het leuk om verschillende soorten, vormen en kleuren met elkaar te mixen & matchen.

DIY pot

Verzamel potten in dezelfde kleurtinten van bijvoorbeeld de kringloop of rommelmarkt. Kies voor een rustige kleur zodat de orchidee een plek in de spotlight krijgt. Stapel de potten op elkaar en plak ze met lijm (speciaal voor porselein of tweecomponentenlijm) aan elkaar. Zo creëer je een eigen vorm die net even wat spannender is dan een standaard pot. En ook niet onbelangrijk; de planten komen op verschillende hoogtes te staan. Dat is bij zo’n verzameling orchideeën erg fijn. Zo krijgt iedere orchidee zijn eigen ruimte en aandacht.

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl

woonplant november orchidee

nog meer: Botanisch wonen