WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vrolijke narcissen: geel op steel

De narcis is niet alleen mooi, hij herinnert ons ook aan de lente. Stilist Leonie Mooren vertelt wat je allemaal kunt met dit gele bloempje. (promotie)

Durf

Dessin op dessin, bloemen voor bloemen, mix and match. Het kan niet gek genoeg met bloemen. Wel goed om allemaal dezelfde kleur potten te gebruiken, om een beetje rust te bewaren. Narcissen op pot staan ook mooi in glas: spoel het kluitje af en zet het in het water. De laagjes van wortel-bol-steel-bloem is zo goed te zien.

Tin is in

Bij Oma op zolder, in de kringloop, op de rommelmarkt, it’s all over. Tin is niet kapot te krijgen, stoer, verweerd en zo mooi van kleur! Je kunt de narcissen ook zonder pot op een bord te zetten, zodat de wortels mooi te zien zijn. Houd de kluit vochtig met behulp van de plantenspuit.

narcis wit

Ontbijtje

De narcis is leuk om te gebruiken als tafelversiering voor het ontbijt. Kook de eitjes hard en vul de lege eierschaal met een bolletje. Vul op met aarde, zodat bol stevig blijft staan. Wil je ze tot Pasen goedhouden? Zorg dan dat de kluit niet uitdroogt. Ze bloeien optimaal op een lichte plek en ze blijven het langst mooi in een niet al te warme omgeving.

narcissen

In elk interieur past wel een plant en er zijn zóveel mogelijkheden. Elke maand stelt Leonie een andere plant centraal. Volgende maand: geurende planten. Meer weten? Kijk dan op www.mooiwatplantendoen.nl.

De narcis is de woonplant van de maand februari. Nieuwsgierig hoe Souraya van Binti Home de narcis een plekje in huis heeft gegeven? Lees het hier.

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl.

logo-europa-2

nog meer: Botanisch wonen