Deze opvallende sierpot maak je zelf!

beeld vtwonen Beeld

Cactus is een plant die je niet makkelijk in een hokje stopt. Hij past prachtig in de stijltrend van drukke geometrische motieven, maar is ook de rust zelve. Dat deze stekelige allemansvriend een opvallende sierpot verdient, dat is duidelijk! Haal je Lego steentjes maar van zolder, want daar ga je mee aan de slag. (promotie)

Lees verder onder de advertentie

Woonplant van de maand augustus

Met dit Lego-ontwerp komt de Cactus als Woonplant van de maand augustus prachtig tot zijn recht. Je bepaalt zelf hoe bont en grafisch je het wilt hebben. Met een bonte mix van verschillende kleuren maak je een statement. De kleuren mix maakt dit licht prikkelbare type meteen minder streng. Is rust bij jou thuis het toverwoord? Kies dan juist voor steentjes in één kleur. Het gladde oppervlak van de bouwsteentjes contrasteert mooi met de stekels van Cactus, opvallend en krachtig. En echt waar, deze pot maak je in een kwartiertje.

Dit heb je nodig

  • een cactus (op de foto zie je een Opuntia)
  • diverse kleuren Legoblokjes
  • stevig plastic zakje
  • houten plaatje als bodem
  • handschoenen

Zo maak je het

Stap 1
Meet de pot van de cactus (vaak staat de potmaat op de onderkant vermeld) en neem dat als uitgangspunt voor de te bouwen pot. Het mag nauw aansluiten, Cactus is een kalme groeier. Zaag een vierkantje ter grootte van je ontwerp, bouw hierop in verschillende kleurlagen de sierpot.

Lees verder onder de advertentie

Stap 2
Hang het plastic zakje over de op één na laatste rand met blokjes en klem het vast met de laatste rand. Wie houdt van stevigheid, lijmt de onderkant vast op het houten vierkant.

Stap 3
Haal de plant uit de plastic pot, stop hem in de sierpot en vul aan met cactusgrond. Mocht je dat niet voorhanden hebben, mix dan 2 delen zand met 1 deel potgrond: Cactus houdt niet van grond die veel vocht vasthoudt. Gun Cactus en zijn vrolijke pot een beetje levensruimte, dat versterkt het effect van de combinatie.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl.