WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 4 stappen een herfstboeket

Dat de dagen weer korter zijn, betekent gelukkig niet dat het ook gedaan is met de verse bloemen op tafel. Juist nu we weer steeds meer binnen zijn, zijn deze sfeermakers meer dan welkom om de boel in huis op te fleuren. Met de tips in dit artikel leer je hoe je als een pro je herfstboeket schikt. (promotie)Bloomon herfstboeket

Met welke bloemen maak je de mooiste herfstbos?

De veranderende kleuren van de herfst zijn geweldig om in een herfstboeket te vangen. Een verfijnde bloem die niet mag ontbreken is de nerine in een roze- of bordeauxtint. Maar ook de van oorsprong uit Australië afkomstige aginozanthos past uitstekend in een najaarsboeket. Deze bloemen doen vanwege de bijzondere vorm een beetje denken aan de voet van een kangoeroe en worden daarom ook wel kangoeroepoot genoemd.

Naast enkele najaarsbloemen voeren takken zoals de salix, ilex, kastanjetakken en bessentakken de boventoon om het herfstgevoel compleet te maken.

DIY: bloemschikken in 4 stappen

Na het uitkiezen van de herfstbloeiers is het tijd om ze op de juiste manier in de vaas te zetten. Je wilt immers dat ze zo lang mogelijk in huis staan te pronken. Niet iedereen heeft groene vingers, maar deze 4 tips helpen je vast op weg.

1. Start met een mix van bloemen in verschillende lengtes: kort, lang, met een stevige steel en bloemen met veel volume. Zo creëer je een divers boeket met een solide basis. Vermijd groene bladvulling.
2. Leg alle bloemen op een rijtje zodat je een goed overzicht hebt en maak de stelen schoon. Je verwijdert alle bladeren van de onderkant tot iets boven het wateroppervlak. Zorg ook dat er geen besjes van bijvoorbeeld de Ilex in het water hangen.
3. Snijd met een scherp én schoon mes 1 of 2 centimeter van de steel zodat de bloemen voldoende water en voedingsstoffen kunnen opnemen.
4. Begin vervolgens met de stevigste stelen. Die vormen de basis van je boeket. Zet deze stelen kruislings in de vaas. Vervolgens steek je er steeds een bloem tussendoor. Door af te wisselen in hoogte en volume van de bloem ontstaat een wild veldboeket dat eruit ziet alsof je het zo in de vaas hebt gezet.

Meer van dit soort handige tips? Bijvoorbeeld over het schoonmaken van de vaas en de beste tips & trucs om een boeket zo goed mogelijk af te snijden? Bekijk de verschillende video’s van bloomon waarin je stap-voor-stap uitleg krijgt om zo lang mogelijk plezier van je bloemen te hebben.

Bloomon herfstboeket

Altijd verse bloemen in huis?

Ben je gek op bloemen, maar heb je moeite met het maken van een mooi (herfst)boeket? Dan kun je het natuurlijk ook uitbesteden. bloomon bezorgt de mooiste boeketten aan huis, ook in de avonduren. Je kunt kiezen voor een small, medium of large boeket en bepaalt zelf hoe vaak je ze wilt ontvangen.

bloomon herfstboeket

Bron: in samenwerking met bloomon.

nog meer: bloomon