WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Maak van je muur een eyecatcher met Wallpower

Wij zijn gek op behang, je kon het hier al lezen. Met behang – we vallen in de herhaling – geef je je kamer in een handomdraai een nieuwe look, meer nog dan met het verven van één wand. Tuurlijk is verven budget-technisch een mooie oplossing, maar van een goed gekozen print heb je vaak jarenlang plezier. Echt, het is de investering meer dan waard!Eijffinger behang konijnEijffinger behang vogelhuisEijffinger behang met boom

Geen geklieder meer

De ontwikkeling van behang heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. We namen afscheid van het ouderwetse ‘papierbehang’ en hoefden daarna nooit meer met plakkerige stroken in onze handen te staan. Het insmeren van de wand volstaat en dat maakt dat je veel netter kunt werken, en dat het met een strakker resultaat eindigt. Mocht je zelf niet zo handig zijn, dan ken je vast iemand die dat wel is.

Wallpower

Ook qua prints gebeurde er veel. Onder andere de introductie van de zogenaamde ‘behangpanelen’: een wandgrote afbeelding die je opbouwt uit verschillende banen behang. Eijffinger noemt deze collectie met recht Wallpower. Wat ons betreft kun je geen betere start met inrichten maken dan met zo’n prachtige Wallpower.

Eyecatcher in de kinderkamer

Ook voor kinderen – van baby tot tiener – is er meer dan genoeg keuze. Denk aan stoere dino’s voor een leergierig jongetje, een magisch bos voor de liefste peuter of een tijdloze sloophouten wand voor een opgroeiende tiener. Voor de kamer van Danee kozen we voor een kleurrijke afbeelding van Ruth Hengeveld, van wie wij al jaren fan zijn. Niet zomaar behang dus zo’n Wallpower Junior, maar een waar kunstwerk!

Zo gepiept

Uiteraard was het behangen met dit Eijffinger-behang echt een eitje. Jessica deed het zelfs in haar eentje op een regenachtige dag in de voorjaarsvakantie. Nu dit klusje – kwaliteitsbehang als dit scheelt je enorm veel tijd en voorkomt luchtbellen of scheuren – geklaard is, hebben we een vrolijke basis voor de rest van haar kamertje.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers