WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hé dat zijn twee eikels!

….dacht ik, toen ik deze boekensteunen in de kringloop vond. Ik was er omdat ik in diezelfde kringloop, drie weken ervoor, boekensteunen had zien staan waar ik (nadat ik de winkel al had verlaten) een gaaf zelfmaakidee mee had. En omdat het met de doorloop van spullen in die kringloop nooit zo megahard loopt (ze zijn maar een ochtend in de week open), had ik de naïeve verwachting dat die boekensteunen er na drie weken nog wel zouden staan. Niet dus. (Ik ben dan ook zo’n lieverd die blijft zoeken op de plek waar ik ze de vorige keer zag staan. Alsof ze op miraculeuze wijze ineens weer voor mijn neus zouden opduiken ofzo.) Toch was mijn zoektocht niet voor niks, want ik vond er wel deze boekensteunen met eikels erop.

Koningsblauw

Omdat ik er op z’n zachtst gezegd een gloeiende hekel aan heb als ik een boek uit een rijtje trek en het hele zwikje omvalt (wat dan weer komt doordat ik boeken op plekken verzamel waar boeken onmogelijk uit zichzelf rechtop blijven staan), kan ik altijd wel een goede boekensteun gebruiken. Mooie, vintage exemplaren zoals deze zijn echter ook vaak uitgevoerd in kleuren die mij minder aanspreken. In het geval van deze boekensteunen behield ik de houtkleur alleen omdat het mooi combineert met (konings)blauw. En omdat de eikels, door het ontstane contrast, letterlijk beter uit de verf komen. (Als jij ook steeds moet giechelen bij het woord eikels, ben je trouwens niet de enige.)

Precisiewerkje

Bij een precies verfwerkje zoals dit, waarbij je delen onbewerkt wil laten, is frogtape een geweldige uitvinding. De tape lijkt een beetje op crêpepapier, waardoor het ook aan niet volledig vlakke oppervlakken blijft kleven en er geen verf onder de tape kan lopen. Daarbij is het, ook door die crêpe-achtige eigenschap, een klein beetje rekbaar. En dat is weer heel handig als je een bepaalde vorm (zoals een eikel op een boekensteun) wil afplakken.

Dus in plaats van van mijn slechte gewoonte af te stappen en boeken op normale plekken op gaan te slaan, koos ik er weer eens voor om het als argument te gebruiken om meuk mee naar huis te slepen. Ik vrees zelfs dat ik die andere boekensteunen ook nog meeneem, mochten ze alsnog op miraculeuze wijze opduiken.

Oh Marie!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/oh-marie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers