WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het voorjaarshuis van blogger The Fresh Light 2017

De dagen beginnen te lengen, de temperaturen worden zachter, het zonlicht wordt sterker, en de eerste blaadjes en bloemen komen weer tevoorschijn. Niets heerlijker dan het voelen van lentekriebels. Een boost aan energie om je huis op orde te zetten en je interieur helemaal op te frissen voor de lente. Ik deel enkele tips om je huis lenteklaar te maken en zet m’n favoriete items uit de vtwonen-webshop op een rijtje. Die zullen alvast niet ontbreken in mijn voorjaarshuis!

Licht in huis

Heb jij na de donkere wintermaanden ook zo’n behoefte aan daglicht en zonneschijn? Laat dan zo veel mogelijk licht in je huis binnenkomen. Vermijd zware gordijnen, kies liever voor transparant linnen in lichte kleuren. Ga voor witte muren, je huis lijkt er niet alleen veel ruimer door, ze reflecteren ook het binnenvallende licht. Je versterkt dit effect nog wanneer je ook kiest voor een lichte vloer.

Maak een moodboard

Om eenheid te brengen in je woning, vertrek je best vanuit een moodboard. Ik ben een grote Pinterest-fan (je kan me hier volgen!), erg handig om sfeerbeelden te verzamelen en een wishlist aan te maken. Kies enkele harmoniërende kleuren als basis voor je kleurenpalet, en denk zeker ook na over welke materialen je wil gebruiken. Deze geven tactiliteit en karakter aan je interieur. Zelf geef ik de voorkeur aan zachte en subtiele kleuren, en natuurlijke materialen zoals hout, marmer en linnen.

Hou je moodboard bij de hand als leidraad bij al je aankopen. Zo bouw je een rode draad op doorheen je woning en creëer je rust en harmonie. Zorg ervoor dat je basisstukken neutraal en tijdloos zijn, aangezien je deze niet elk seizoen zal vernieuwen. Modetrends en kleuraccenten gebruik je best voor kleinere stuks in je interieur.

Mijn voorjaarshuis

Kijk jij net als ik al uit naar de voorjaarshuiswedstrijd op vtwonen? Ik selecteerde mijn favoriete items hieronder aan de hand van mijn moodboard. Succes met het jouwe!

shopping dorothee

Linnen kussen, theedoek en plaid van by mölle, dekbedovertrek met 2 kussenslopen van Yumeko, snijplank van Nordal, kledinghanger van Hay, handzeep van Meraki, braadpan van Le Creuset, handdoek van Ferm Living, witte stoel van Menu, 3-zitsbank van i-Sofa, aardewerken kommen van HKliving.

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Bron: Tekst en fotografie: Dorothee Dubois (www.thefreshlight.com)

nog meer: bloggers