WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het voorjaarshuis van blogger The Fresh Light

De winter heeft nu wel lang genoeg geduurd! Zijn jullie ook helemaal klaar voor die heerlijke lente-vibes? Hier kriebelt het weer om m’n huis op te ruimen en m’n interieur een nieuwe en frisse lentesfeer in te blazen! De uitdagende vtwonen wedstrijd waarbij je je volledige voorjaarshuis ter waarde van € 10.000,- kan winnen, is dan ook de perfecte aanleiding om weg te dromen en plannen te maken voor m’n Pinterest perfecte droominterieur. Hierbij stel ik jullie alvast mijn favoriete items uit de vtwonen shop voor, en ik deel bovendien ook enkele tips waarmee jullie zelf ook aan de slag kunnen gaan om het mooiste voorjaarshuis samen te stellen! 

Moodboard

Vooraleer je in de vtwonen shop begint rond te snuisteren, is het belangrijk om een globale visie op je interieurproject te ontwikkelen. Hiervoor kan je inspiratie zoeken in magazines, maar ook online word je overspoeld door massa’s inspirerende beelden. Meteen ook een excuus om je Pinterest en Instagram verslaving bot te vieren! Knip al je favoriete beelden uit en maak er een collage mee, of bewaar ze in een online moodboard. Beperk je niet tot interieurbeelden, maar laat je ook inspireren door kunstwerken, kleuren, texturen, patronen, materialen… Ga op zoek naar eenheid, één sfeer als rode draad, en elimineer alles wat hier niet bij past. Zo bekom je een harmonieus moodboard, dat als start en leidraad zal dienen bij de hele wedstrijd.

Gestructureerd shoppen

Nu is het tijd om te shoppen! Ga hierbij ook gestructureerd te werk. Selecteer per ruimte je favorieten, en start hierbij met de grote items, o.a. meubels en verlichting. Start bij de hoofdruimtes zoals de leefruimte, eetruimte, en de slaapkamers. Nadien komen nevenruimtes als keuken en badkamer aan bod, maar vergeet ook de inkomhal, terras en het toilet niet. Indien je de globale sfeer in elke ruimte van je huis kan doortrekken, dan wordt je project pas helemaal geslaagd. Na het uitkiezen van de grote stukken heb je zicht op je resterende budget, waarmee je nog leuke accessoires kan selecteren, want het zijn ook de details die je interieur afmaken!

Bohemian sfeer

Voor mijn voorjaarshuis koos ik voor een lichte en rustige look – wat had je anders van me verwacht – maar ik voeg een heel aantal zachte materialen en warme tinten toe. Een zuiderse bohemian touch zorgt voor een warm minimalisme waarbij je tot rust komt, maar je toch geborgen voelt. En je haalt er meteen een zomers vakantiegevoel mee in huis! Neutrale kleuren als wit en beige vormen de basis en worden gecombineerd met natuurlijke materialen, hout, wandtapijtjes, rotan, geweven plaids, … Enkele tropische planten maken het plaatje helemaal af!

Ik hoop dat ik jullie hiermee heb kunnen inspireren om zelf jullie voorjaarshuis samen te stellen! Ik ben alvast benieuwd naar jullie lente-favorieten!

Meedoen met de voorjaarshuis-actie? Je leest er hier alles over.

Mijn voorjaarshuisfavorieten

Handzeep van Meraki, wanddecoratie van Madam Stoltz, bord van Bloomingville, kussen van By Mölle, hanglamp van House Doctor, hangstoel van HKliving, schapenvacht van HKliving, plaid van By Mölle, vloerkleed van Madam Stoltz, bank van Bloomingville.

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en fotografie: Dorothee Dubois

nog meer: bloggers