WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Belgisch linnen: nonchalant, sterk en duurzaam verantwoord

Textiel is onmisbaar in elk interieur, vindt blogger Dorothee. Ze is vooral groot fan van authentiek natuurlijk linnen, vanwege de weefstructuur, de nonchalance, de sterkte en de duurzaamheid. ‘Het wordt zelfs mooier met de jaren.’

Wat is linnen?

Wat maakt linnen nu zo bijzonder? Linnen is een natuurproduct, afkomstig van de vlasplant. Het is de sterkste plantaardige vezel, en daarbij zeker dubbel zo sterk als katoen. Daardoor is het erg slijt- en scheurvast. Verder heeft het nog een aantal opmerkelijke en interessante eigenschappen voor toepassingen in je interieur. Ook pluist het niet. Dat is erg handig bij keukenlinnen, denk maar aan het afdrogen van je glazen. Daarnaast is linnen een van nature ademend materiaal, heerlijk voor toepassingen als bedlinnen. Vanwege z’n natuurlijke ventilatie voelt de stof in de zomer lekker fris aan. Dankzij al deze eigenschappen biedt linnen een onuitputtelijke waaier aan creatieve mogelijkheden. Een unieke combinatie van luxe, comfort en klasse!

Jong en lokaal

Zoals steeds, hou ik ervan om lokale merken en jonge ontwerpers te ontdekken. Onlangs maakte ik kennis met Rebecca, van Rebo linnen. Ook zij raakte geïnspireerd door dit prachtige materiaal en lanceerde onlangs haar eigen 100% Linen Moments collectie. Haar fascinatie voor het materiaal kreeg ze van jongs af mee. Ze groeide op in het interieurtextielatelier van haar mama, Inge Bogaert. De geur en het gevoel van de stoffen prikkelde haar elke dag en heeft ervoor gezorgd dat ze zich zelf ook snel in de textielwereld kon ontplooien. 

REBO linnen

Rebecca lanceert met haar collectie eenvoudige linnen items voor elke kamer en ieder seizoen, jong en speels, in zachte kleuren die mooi combineren. Ik was meteen verkocht na het zien van het pastel roze tafellinnen. Een prachtige match met de terracotta servetten voor een warm aangeklede en uitnodigende tafel, maar ook een verrassende combinatie met het diepblauw uit de collectie. Eigenlijk kan je er eindeloos mee variëren! De bloemetjes komen van Wow My Day en geven m’n tafel een extra kleurrijk en fleurige effect. 

Verder staat ook het bedlinnen nog op mijn verlanglijstje! Want elke dag opnieuw genieten van de kleine details die het verschil maken in je interieur, dat maakt me toch net dat tikkeltje gelukkiger! 

Meer lezen? Hier vind je alle blogs van The Fresh Light.

The Fresh Light

Dorothee Dubois is het gezicht achter The Fresh Light, een creatieve studio gespecialiseerd in fotografie, styling en visuele concepten. Met haar minimalistische en heldere kijk, creëert ze beelden voor startende en gevestigde merken, creatieve ondernemers, boeken en magazines. Opgeleid als architect gaat ze steeds op zoek naar boeiende composities, gebruikmakend van de schoonheid van natuurlijk licht. Haar passie voor mooie dingen, gaande van interieur en object tot lifestyle deelt ze hier op vtwonen.

nog meer: bloggers