WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een stilleven met groen en goud

Steeds maar weer schuiven en veranderen in huis, ik ben er maar druk mee! Het blijft leuk om steeds weer opnieuw te kijken welke vormen, kleuren en materialen mooi met elkaar combineren. Uiteraard ben ik ook regelmatig aan het stylen voor mijn blog of andere blogs en merken waar ik mee samenwerk. Soms ben ik zo blij met het resultaat dat ik de net gestylde setting gewoon lekker laat staan. Ons interieur is dus geen week hetzelfde! Netjes is het daarentegen maar zelden, dat is dan weer het nadeel van al dat geschuif en gesleep met spullen. Schrijverstafel met planten en boeken Monstera obliqua plant en cactus in gouden pot

Monstera Obliqua

Dit keer werd ik geïnspireerd door het leuke plantje dat ik ontving van Green Lifestyle Store, de Monstera Obliqua. Dit plantje werd geleverd in een mooie mintgroene pot, en laat ik nou gek zijn op de kleur mintgroen! Ik struinde door ons huis naar nog meer keramiek in verschillende groentinten en kwam onderweg ook nog wat goud tegen. Een mooie combinatie vind ik dat; groen en goud!

Ik stalde mijn verzameling uit en voorzag de nog lege potjes van planten. Dat mijn plantjes het nog zo lang volhouden is een wonder, aangezien ik ze regelmatig omwissel van bloempot voor de styling van foto’s voor mijn blog of webshop…

Groene verzameling

De verzameling van groen en goud kreeg een plekje op het vintage schrijverstafeltje dat mijn vriend en ik meenamen vanuit Frankrijk tijdens een vakantie. Mijn twee favoriete groene boeken konden natuurlijk niet ontbreken in deze setting. Het boek ‘Wonderplants‘ kreeg ik onlangs van mijn lieve vriendinnen die mij verrasten met een ‘surprise high tea’ in een te gekke groene hotspot in Den Bosch: OERWOUD. Daar bovenop ligt het geweldige boek ‘Urban Jungle‘ waar ik samen met mijn vriend, katten, planten en huis in ben vertegenwoordigd (nog steeds erg trots!).

Vintage vondsten

Het kleine groen met gouden schemerlampje vond ik tijdens dezelfde vakantie in een kringloop in Frankrijk. Vintage vondsten uit het buitenland zijn vaak nog dierbaarder, omdat ze je weer even mee terugnemen naar die reis en dat moment. De mintgroene plafondlamp kocht ik in de kringloop in mijn eigen woonplaats. Een beetje overpriced, maar oh wat is hij mooi!

Deze verzameling groen en goud blijft voorlopig even staan zoals-ie is!

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers