WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Blogger Rachel over de juiste kleur muurverf kiezen

Een kleur op de muur geeft meer sfeer aan een ruimte dan gewoon wit. Maar we weten: een muur verven kan best spannend zijn. Blogger Rachel vertelt in dit blog hoe ze de perfecte kleur voor de keuken heeft gevonden.

In samenwerking met Flexa

vtwonen blog Rachel Terpstra | kleur kiezen voor keuken met flexa creations testers kleurpallet verschillende basics

Kleur!

Durf jij het aan? De muren in huis een kleur geven? Je muren wit verven is natuurlijk een veilige optie, maar laten we eerlijk zijn… ook een tikje saai, nietwaar? Een kleur op de muur kan juist zoveel sfeer en warmte aan je huis geven. Ik heb het niet over felrood, paars of appelgroen, want die kleuren zou ik zelf niet zo snel in huis halen. Ik geniet juist het meest van subtiele, zachte en warme kleurtonen. Flexa Creations heeft prachtige kleurenpaletten voor muurverf; van subtiele pastellen tot diepe, volle kleuren. Laatst heb ik de verfrollers en kwasten weer tevoorschijn gehaald om de wand boven mijn keuken aan te pakken. Maar eerst nog een kleur kiezen…

“Ik geniet het meest van subtiele, zachte, warme

kleurtonen”

vtwonen blog Rachel Terpstra | kleur muurverf kiezen voor keuken met flexa creations testers zwart aanrecht met twee tinten wit muur
vtwonen blog Rachel Terpstra | kleur muurverf kiezen voor keuken met flexa creations testers keuken met zwart aanrecht en muur in twee tinten wit
vtwonen blog Rachel Terpstra | kleur muurverf kiezen voor keuken met flexa creations testers muur in twee tinten wit

Slimme kleurtesters

Kleuren uitzoeken vind ik elke keer opnieuw een uitdaging! Met een hoop kleurstalen uit de bouwmarkt kom ik thuis om ze vervolgens bij de muur en het meubilair te houden. Hoe ziet de kleur eruit bij daglicht, bij schemering en bij kunstlicht? Het is best lastig om je in te beelden hoe de kleur er uiteindelijk op je muur uitziet. Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat een kleur nét wat anders uitpakte dan ik had gehoopt. Gelukkig heeft Flexa kleurtesters, ideaal. Ik kocht zes kleine testers in de kleuren waartussen ik twijfelde. Thuis heb ik de testers op mijn muur uitgeprobeerd. Fijn: je hebt geen kwast, roller of andere voorbereidingen nodig. Lekker eenvoudig en je komt nooit meer voor verrassingen te staan (dag verkeerde kleur muurverf!). Handig als je, net als ik, een nacht wakker kan liggen over het kiezen van de juiste kleur.

Cotton flower

Na een paar dagen naar de verschillende kleuren te hebben gekeken, heb ik een beslissing gemaakt. ‘Cotton Flower’ moest het worden! Ik heb een deel van de muur geverfd, waardoor er een lambrisering ontstaat. De kleur komt naast wit extra mooi uit. Een subtiele kleur die mijn keuken helemaal laat opleven. De verf dekt supergoed en het heeft een mooie volle kleur. Daarnaast is de Creations lijn van hoge kwaliteit door de HD kleurtechnologie: blijvend resultaat dus. Ook een ruimte in huis die nog wat extra sfeer kan gebruiken? De muur een kleur geven doet een hoop. Ik heb nog een aantal mooie kleuren thuis liggen voor een volgend project… Maar voor nu ga ik genieten van mijn nieuwe kleur in de keuken.

vtwonen blog Rachel Terpstra | kleur muurverf kiezen voor keuken met flexa creations testers cafe latte

Ben jij klaar voor kleur?

Ga net als Rachel aan de slag met de Flexa Kleurtester. Met deze mini-roller en tester in één probeer je gemakkelijk een kleur uit op jouw muur en dat geeft vertrouwen. Je hebt de keuze uit meer dan 500 verschillende kleurtesters. 

Rachel Terpstra

Rachel Terpstra zit in de afrondfase van haar studie ‘Spatial Design’ aan de Hogeschool voor de Kunsten en loopt stage bij Avenue Design Studio. ‘Simpel en eigen’, dat vindt ze belangrijk. Haar minimalistische en warme stijl is kenmerkend voor haar interieur, werk én leven. Ze is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en ziet schoonheid in alles. Dit deelt ze door middel van styling en fotografie. Met haar blogs wil ze laten zien dat een fijn interieur geen fortuin hoeft te kosten.

nog meer: bloggers