WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Orange or red van Marieke van Heck

Orange or red? Gelukkig zijn er nog veel meer kleuren om uit te kiezen. De collectie van de Nederlandse ontwerpster Marieke van Heck heet dan wel orange or red, maar met haar merknaam doelt ze niet per se op die twee kleuren. Meer op de schakeringen, de kleine nuances die een groot verschil kunnen maken. Wij ontmoetten elkaar inmiddels al meerdere keren en waren steeds weer onder de indruk van haar prachtige kussens en plaids.
orange or red
geel plaid
bank met kussens
detail foto geel plaid

De collectie

Orange or red streeft naar ‘mooie’ productie door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Gebreid met een katoen-merinowol menging en dus heerlijk zacht en warm. Dit maakt de collectie kussens en plaids een heerlijke toevoeging aan je huis om het ‘herfst-proof’ te maken. Met ambachtelijke technieken, een prachtig kleurenpalet en juist hele strakke, eigentijdse vormgeving past de perfect in ieder interieur. Serie ‘Untitled’ valt op door de grafische vlakken met een overloop in kleur. ‘Blocks’ maakt gebruik van de welbekende colourblocking-trend: gekleurde blokken die in vorm en kleur in elkaar overlopen. De collectie ‘Hills’ heeft een grafisch reliëfpatroon dat aanvoelt als een verzameling van honderden kussentjes. Zoals je ziet, de hele collectie straalt comfort, kwaliteit en luxe uit.

Styling

Over je grijze designbank heen, gedrapeerd op de leuning van je fauteuil, maar ook als plaid over je beddengoed heen: door de sprekende kleuren (sprekend maar echt niet schreeuwerig) zijn de dekens echt multi-inzetbaar. Voor de kussens geldt hetzelfde. Omdat ze lekker groot zijn, zijn ze in hun eentje al de moeite waard en zijn ze een echte eyecatcher in elke ruimte van je huis. De vulling van eendenveren maakt ze uitermate comfortabel.

Ook via de webshop van vtwonen zijn de items van orange or red te koop. Voor welk prachtexemplaar zou jij gaan?

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers