WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Houten woondecoratie van jong designtalent

We zagen ze al voorbijkomen op Maison & Objet, maar toen Jessica er tijdens de laatste editie van showUp tegen aanliep, veroverden de houten puzzels echt haar hart. En dan hebben we het uiteraard niet zomaar over een flauwe legpuzzel, maar over een levensgrote wolf.Jong designtalent

Jong designtalent

Atelier Pierre

Deze creaties komen ongetwijfeld ook hoog op jullie wishlist en we hebben ze te danken aan onze zuiderburen. Atelier Pierre biedt jonge Belgische designers de kans om hun allereerste collectie van unieke leefaccessoires te ontwikkelen waarbij vooral gelet wordt op duurzaamheid, traditie, omgeving en budget. Zoals het woord ‘atelier’ in de naam van de onderneming al laat zien, staat het vormgeven en het maken hierbij centraal. Pierre was de creatieve, ondernemende en fotograferende grootvader.

noRdic

De wolven zijn onderdeel van de noRdic collectie van Bert Declercq. Bert had de grote eer om het spits af te bijten: zijn houten figuren zijn de primeur bij Atelier Pierre. Met een laser snijdt hij vier puzzelstukken uit die samen een dier zullen vormen. De stukken krijg je los aangeleverd en moet je zelf in elkaar steken. Voilà, zie daar ineens een eland, beer, lama of wolf ontstaan. Of een schattig haasje zoals je die al bij ons voorbij zag komen.

Huilende wolven

De wolven veroverden onze harten. Hun snuiten huilend de lucht in, hun houding zo kenmerkend voor dit wilde dier. Van een kleintje van 10 cm hoog (superleuk om als postkaart te verzenden) tot een joekel van 87 cm die perfect dienst kan doen in een mooie hal (zie je hem al je bezoek verwelkomen?). Ze zijn in blankhout of zwart te bestellen. Op de piano zie je hoe tof de twee varianten te combineren zijn. Vooral omdat de laser donkere randjes heeft achtergelaten op de lichte wolf, zijn ze samen prachtig.

Stylen met de figuren

Uitgesproken objecten zoals onze wolven lenen zich uitstekend om eindeloos mee te schuiven, en laten we daar nou dol op zijn! In de kinderkamer van een ‘Freek Vonk-in-wording’ op een plank tussen de dierenboeken, in een vitrinekast omringd door al je andere popjes, beeldjes en bordjes en zie je de levensgrote eland al voor je op een dierenvel voor de open haard?

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers