WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vers groen in vintage flessen

Kort samengevat en zonder in allerlei kleffe bloemlezingen te verzanden: ik hou erg van de natuur. Of meer: van het wonder dat de natuur is. Naast het afschuimen van kringlopen hou ik daarom ook erg van tuinieren. Niet dat ik dagelijks in de tuin bezig ben…Vintage flessenVintage Flessen met stekjesVintage Flessen

Mijn tuin

Ik denk zelfs dat mijn buren er momenteel van overtuigd zijn dat ik níet van tuinieren hou, gezien de staat waarin hij momenteel verkeert. Maar, ik heb een goede smoes waarom mijn tuin erbij ligt alsof ik er een onkruidkwekerij begonnen ben. Helaas een die na het plaatsen van deze post niet meer opgaat, maar dat weten de buren dan weer niet.

Stekjes in een fles

Ik bedacht namelijk dat het leuk zou zijn om oude flessen te gebruiken om stekjes in te zetten. Zie het als een (mooier) alternatief voor die boon die je vroeger op school in een pot met natte watten stopte en waar dan een plantje uit groeide. Het is zo prachtig hoe de wortels van die mini-plantjes uitwaaieren door het water. En om te zien hoe iedere plant zijn geheel eigen wortelstelsel heeft. Niet alle planten zijn geschikt om op deze manier te houden: zo blijkt de Hortensia absoluut niet tegen kletsnatte wortels te kunnen. Wat ik grappig vind, want Hortensia is gek op vocht. Maar dan wel in combinatie met zwarte aarde, zo blijkt.

Onkruid

Het werkt trouwens ook prima met onkruid. Dat plantje in de Herman Jansen fles rechts is een behoorlijk hardnekkig onkruidje dat, als je niet uitkijkt, je hele tuin overneemt. Zijn uiterlijk is verraderlijk doorsnee: hij gaat zo door voor een vaste plant. Je ziet hem daarom gemakkelijk over het hoofd, precies wat hij wil natuurlijk. Weet je nog wat ik zei over het wonder van de natuur? Nou, dat soort dingen vind ik geniaal. Ondanks het ook rete-irritant is natuurlijk, want je moet donders goed opletten bij je wekelijkse (of in mijn geval maandelijkse) wiedrondje.

Vintage flessen

Voor de rest gebruikte ik hele veel voorkomende stekjes voor mijn vintage flessenverzameling: van links naar rechts: Vrouwenmantel, Sedum, Akelei, Aardbei en dus dat onbestemde onkruidje. (Wie weet hoe het heet – ik hoor het graag!) Ik selecteerde de flessen op hun smalle hals en dat er nog een mooi reliëf of tekst in hun glas zat. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om oude bierflessen te gebruiken. Dan loop je wel de lol van een kringloopbezoek mis, maar in ruil daarvoor krijg je er wel een avondje doorzakken voor terug. Dat dan weer wel. 😉

Meer ideeën met vintage flessen vind je op mijn vtwonen ❥ VINTAGE Pinterest-board!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers