WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stylen met groen, roze en vintage

Groen in alle schakeringen is al zo’n beetje mijn hele leven mijn lievelingskleur. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik mijn liefde soms een tijdje verlaat voor omzwervingen langs geel, roze of blauw. Maar, uiteindelijk keer ik altijd terug bij groen.

Groen

Waarom ik groen zo mooi vind, weet ik niet precies. Psychologen zullen er vast hun ideeën over hebben. Misschien dat ik het trouwens wel weet: groen is net even anders dan wit, zwart of roze. En het zorgt in de vorm van bloemen of planten letterlijk voor leven in een stilleven. Soms vind ik iets bij de kringloop waar ik met een vertraging extra blij van word. Zoals van het borduurwerk op deze foto. Het is een gigantisch ding en ik viel op de onalledaagse voorstelling ervan. Hij is verrassend modern voor een borduurwerk. Ik kocht hem vlak voor sluitingstijd bij de kringloop voor € 7,50. Wat ook maar weer bewijst dat je echt niet om 7 uur ’s ochtends op de stoep van de kringloop hoeft te staan om een schat te vinden.

Vintage borduurwerk

De kleuren in dit borduurwerk zijn nog steeds even mooi als op de dag dat ze geborduurd werden. Er zitten tientallen groen- bruin- en okerschakeringen in. De bomen doen me denken aan een Nederlandse bosrand. Of beter nog: aan de Soesterduinen. Dat bedoel ik met die vertraging die ik eerder noemde: in eerste instantie twijfelde ik wat ik moest met zo’n knoepert van een borduurwerk, maar ik ga hem iedere dag meer waarderen. Alsof mijn hart nog eerder dan mijn verstand voelde dat ik blij ging worden van deze vondst. Misschien vind je het wat ver gaan allemaal, maar zulke gevoelens kan een kringloopvondst bij me oproepen. En: door dit borduurwerk ben ik weer terug bij groen (en af ;-)).

Vintage vs. modern

Omdat borduurwerken gedateerd aan kunnen doen, combineer ik ze altijd met moderne items. In dit geval bleek de Ikea Jonsberg vaas er verrassend goed bij te passen. Sowieso is de combinatie van groen met roze altijd een goed idee. Waar de kringloopitems los van elkaar misschien oubollig lijken, worden ze samen een hedendaags geheel. Wat ik zeggen wil: haal niet meteen je neus op voor items in de kringloop die op het eerste gezicht tuttig of ouderwets lijken, zoals de mokken op tafel. In een modern palet frissen ze meestal ontzettend op.
Door dit borduurwerk werd mijn oude liefde voor groen weer wakker geschud. Voorlopig is groen weer mijn lievelingskleur. Totdat ik weer aan het zwerven ga.

Kijk ook eens op mijn vtwonen ❥ VINTAGE Pinterest-board!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers