WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mixen & matchen met spreuken uit het vtwonen posterboek

Wat ik nu zo leuk vind aan het vtwonen posterboek is dat de spreuken die erin staan niet alleen maar correct zijn. Ik mag dat wel. Teksten als ‘Free as a bird’ of ‘Born to be wild’ zijn op zich best aardig, maar ze zijn zo correct. En daarom een beetje saai. En dat is best zonde, want wat ik nu zo leuk vind aan de spreukentrend die nog altijd gaande is (je weet wel, dat we tegenwoordig op lichtboxen, letterbordjes maar ook posters allerlei ludieke leuzen zetten), is dat ze als uiting van bepaalde frustraties kunnen dienen zonder dat daar enige vorm van geweld aan te pas hoeft te komen.

Seriously?!

In het vtwonen posterboek zit bijvoorbeeld de poster ‘life is a bitch’. En als je ’s nachts vier keer wordt gewekt door je ene kind en daarna nog twee keer door de andere, dan vind ik, als de dag om 7 uur ’s ochtends weer onverbiddelijk aanbreekt (want ze zijn wél gewoon om half 7 wakker, of beter nog: half 6 in de zomer!), het leven best wel een bitch. Ook als de koffie op is, trouwens. (Dan denk ik: “seriously?!” – ook een poster in het posterboek!)

Maar wees gerust: in het posterboek zitten echt niet alleen posters met passief agressieve teksten. Integendeel. Als je een zachte inborst hebt, een die niet zo snel gefrustreerd raakt zoals ik, dan biedt het posterboek ook genoeg mooie prints, of vriendelijker teksten, allemaal even mooi afgedrukt op zwaar, mat papier. Nog een voordeel van het boek (als je in acht neemt dat ik snel gefrustreerd raak): de bladzijden scheuren er heel gemakkelijk uit. Ik heb weleens een kaartenboek gekocht waarin de kaarten zo goed vastzaten dat je ze er niet alleen uit scheurde, maar ze direct ook doormidden scheurde. Over frustrerend gesproken.

Mixen & matchen met posters

Ik scheurde eerst mijn favoriete posters uit en besloot ze, omdat ik nu eenmaal heel erg van kleur hou, te combineren met gekleurd papier (verkrijgbaar bij de boekhandel, maar ook bij winkels als Euroland of Action). Ik stalde vervolgens alle posters en het papier uit op de vloer, tot ik een compositie had gemaakt die ik mooi vond. Ik maakte een foto van de compositie met mijn telefoon, zodat ik hem precies zoals hij daar lag op de muur in de hal kon plakken met masking tape.

Je maakt zo heel gemakkelijk een mooie eye catcher op de muur, die je net zo snel weer verandert, verplaatst of weer weghaalt. F*cking good gedaan dat boek, vtwonen!

Oh Marie!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/oh-marie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers