WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Handige opberger: het poppenbedje

Toen ik zwanger was stond het hoog op mijn kringloopverlanglijstje: een poppenbedje. Niet alleen voor ons toekomstige kindje om mee te spelen, maar tevens esthetisch verantwoorde opbergruimte voor knuffels (en katten, maar daar kom ik zo op). poppenbed-kinderen-opbergen

Niet te vinden

Helaas, zoals dat zo vaak gaat met dingen die hoog op een verlanglijstje staan, leken ze van de een op andere dag en masse onvindbaar te zijn. Neem maar van me aan: het is een natuurwet die zelfs opgaat voor Euroshopper pindakaas (de lekkerste pindakaas ooit gemaakt). Als je voorraad thuis op is en je gaat naar de supermarkt om nieuwe te halen, dan is het schap leeg. Allemaal frustraties die ik vrij slecht kon handelen toen ik zwanger was, maar laat ik je niet vermoeien met dergelijke details.

Kringloop na kringloop

Met teveel tijd tot mijn beschikking en met een grote behoefte aan afleiding, schuimde ik dus tijdens het laatste trimester van mijn zwangerschap kringloop aan kringloop af. De poppenbedjes afdelingen bleken in die tijd slecht bevoorraad. De kringlopen van Nederland zaten in het voorjaar van 2014 vast in een heus poppenbedjes vacuüm. Na de zoveelste vruchteloze zoektocht besloot ik dan maar een nieuw poppenbedje te kopen. Een miniatuur variant van het Kilibedje van Sebra dat we voor onze baby gekocht hadden. Superschattig, vooral omdat onze kat Molly er regelmatig in lag te slapen. Die vond al die meubeltjes op kattenniveau grandioos. Ze verdeelde haar slaaptijd in die periode tussen het poppenbedje en een poppenwagentje, wat haar de bijnaam poezenbaby opleverde.

De perfecte opberger

Het duurde tot het voorjaar van 2016 tot ik hét poppenbedje vond bij de kringloop. Zonder krullen of tierelantijnen (niet popperig zogezegd, haha), maar gewoon een mooi strak bedje. Lekker ruim (er kunnen enorm veel knuffels in) en ook nog eens in de juiste kleur. Niet dat het onze dochter ook maar íets interesseert, die bedjes. Noch de knuffels die erin zitten. Maar hé: haar knuffels mogen dan aan een chronisch gebrek aan liefde lijden, ze doen het wel in stijl. En, zolang de inhoud van haar kamertje haar zo weinig boeit, kan ik mijn verlanglijstje nog even rustig afwerken. Mits zich er weer een periode van schaarste aandient, natuurlijk. Dan is die kamer pas af als ze een jaar of 16 is…

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers