WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Back to the 70’s met de vintage vaas

Ik vind West-Germany vazen een beetje moeilijk. En dan bedoel ik de echte ‘fat lava’ varianten. Ze zijn vaak zo opdringerig in hun voorkomen, met hun dikke glazuurlaag en bizarre, heftige kleurencombinaties.

Vintage lampvoetje

Zo heb ik een tijdje een vintage lampvoetje in mijn bezit gehad waarop chocoladebruin met woeste vlekken neongeel en druipend paars gecombineerd werden. In een jaren ’70 zitkuil had het ding niet misstaan, maar ik wist me er geen raad mee. Eigenlijk was alles té aan die lamp. Te fel, te opzichtig, te alles. Ik kocht hem in de tijd dat West-Germany potterie heel erg hot was en nam hem eigenlijk vooral mee omdat ik het zo bijzonder vond dat ik zowaar iets West-Germany-achtigs bij de kringloop vond. Er was geen soort lampenkap die erbij leek te passen. Alles wat ik ermee combineerde maakte hem nog potsierlijker. Deze lampvoet bleek een stylingstechnische uitdaging waarvan ik moet toegeven dat ik hem niet tot een goed einde wist te brengen.

West-Germany vazen

Ik kom West-Germany vazen vreemd genoeg weer regelmatig tegen in de kringloop. Waarschijnlijk teruggebracht door mensen zoals ik die zich er geen raad mee weten. Of omdat ze zijn overgestapt op een witte vazencollectie. Ik geef ze geen ongelijk. Maar toch. Doe de West-Germany vaas niet meteen in de ban. Ook niet na deze introductie. Ze zijn namelijk ook vindbaar in bescheidener uitvoeringen. Zoals dit groene exemplaar met nopjes. (Ik weersta de neiging om hier een woordgrap te maken.) In de beperking toont zich de meester: in zijn eentje tussen ander vintage keramiek en in een palet van wit, donkerbruin, groen en indigo blauw (dat in rap tempo mijn favoriete kleur begint te worden), vind ik hem prachtig.

Toch jammer. Misschien heb ik die lampvoet toch te snel naar de kringloop teruggebracht.

Meer ideeën met vintage vazen vind je op mijn vtwonen ❥ VINTAGE Pinterest-board!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers