WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het voorjaarshuis van blogger MY ATTIC

Ook dit jaar kun je weer meedoen met de te gekke voorjaarshuis winactie van vtwonen! Het zou toch wat zijn, dat jij die gelukkige winnaar wordt… Niets is onmogelijk, dus een compleet nieuwe inrichting ook zeker niet! Je moet er natuurlijk wel iets voor doen. Tussen 18 en 24 april kun je jouw favoriete interieuritems bij elkaar verzamelen. Waar de jury op let, is dat de items die je hebt uitgezocht een eenheid vormen en dat er een rode draad loopt door alle ruimtes die je in wilt richten. Om je vast een beetje op weg te helpen en je wat inspiratie te geven, deel ik hier mijn must-haves voor een inspirerend voorjaarshuis!

Kleur

Onmisbaar in mijn voorjaarshuis is kleur! De rode draad door mijn interieur is eigenlijk ook wel kleur, want kleur kan echt verbinden. Of dit nu een neutraal palet is of zoals bij mij een redelijke kleurexplosie; als je het op de juiste manier toepast, kan het ervoor zorgen dat je interieur echt een geheel wordt.

Ik gebruik kleuren in mijn interieur op gevoel en natuurlijk heb ik een aantal favoriete kleuren die in bijna elke ruimte wel terugkomen. Maar als je het echt goed wilt doen, creëer dan een kleurenpalet voor je gehele interieur waar je altijd op terug kunt vallen. Als je dit kleurenpalet altijd als steunpilaar gebruikt bij het maken van keuzes in huis, wordt het een stuk makkelijker om een eenheid te creëren. Als jij kleur ook erg belangrijk vindt in je interieur, maak dan ook een kleurkaart of kleurenpalet voordat je jouw voorjaarshuis gaat samenstellen!

Werkplek

Het is duidelijk, mijn ideale voorjaarshuis is dus zeer kleurrijk! Dit geldt uiteraard ook voor mijn werkplek. Op de eerste verdieping thuis heb ik een hele fijne werkplek, toch zit ik op de een of andere manier elke keer weer beneden te werken aan de eettafel… Wat is dat toch? Misschien omdat alles binnen handbereik is; ik hoef maar twee stappen te lopen om iets te drinken voor mezelf in te schenken of iets te eten te pakken. Toch heb ik het idee dat ik hier ook sneller ben afgeleid. Ik heb de neiging om tussendoor nog wat op te ruimen, een magazine door te bladeren of even de tv aan te zetten. Niet echt goed voor mijn concentratie dus!

Daarom wil ik toch echt weer gebruik gaan maken van mijn werkplek boven, maar er is een reden dat ik daar nu niet graag zit… Eigenlijk is het er heel vaak een rommeltje. Ik zet de spullen waar ik op dat moment mee bezig ben voor een opdracht, vaak ‘eventjes’ in mijn werkkamer. Zo slibt het er langzaam dicht en trek ik liever de deur snel achter me dicht dan dat ik er lekker ga zitten werken natuurlijk! Tijd voor verandering dus.

Opfrisser

Mijn werkplek kon dus wel een opfrisbeurt gebruiken. Ik haalde de bezem door de rommelige ruimte, gooide wat dingen weg en keek hoe ik spullen handiger op kon bergen. Leuke kartonnen dozen of manden vind ik hiervoor altijd erg handig. Een bureau is vaak ook een plek die in de loop van de week steeds voller komt te liggen met to-do lijstjes, administratie, pennen en gebruikte koffiekopjes, dus ook hier was her organisatie nodig. In de Toolbox van Vitra sorteerde ik mijn notitieboekjes, pennen, potloden en scharen. Fijn zo’n ruime box waar je lekker veel bureau-accessoires in kwijt kunt, en dan in zo’n heerlijke kleur! Daarbij koos ik voor één handige weekplanner in plaats van allemaal losse to-do lijstjes te gebruiken. Lekker overzichtelijk, deze planner van Design Letters.

Bureaulamp

Een goede bureaulamp ontbrak nog op mijn werkplek. Ik had altijd een heel leuk vintage bureaulampje staan, maar het snoer was net te kort om hem ook daadwerkelijk in het stopcontact te steken. Hij stond er dus vooral voor de sier. Ik koos nu voor een stevige bureaulamp die genoeg licht zou afgeven. Niet onbelangrijk; hij moet naast praktisch ook mooi zijn natuurlijk! Het werd de metalen tafellamp van Braxton Rhett, met een mooie grijsblauwe, matte coating en messing details.

Speelse magneten

Kleur is ook op mijn werkplek heel belangrijk en ook zeker aanwezig door de groene muur, roze bureaustoel en kleurrijke accessoires. Ik word vrolijk van deze kleuren en ze inspireren mij tijdens het werken. Ik voegde nog een extra kleuraccent toe met de speelse magneten van Return to Sender die ik kan gebruiken op mijn metalen magneetbord wat oorspronkelijk een dienblad was. Het zijn net snoepjes, die magneten!

No more excuses

Met een aantal praktische en kleurrijke toevoegingen is mijn werkplek nog aantrekkelijker geworden om aan de slag te gaan! Ik kan nu echt niet meer aan de eettafel gaan zitten werken als er boven zo’n fijne plek op me wacht… De enige must is wel om mijn werkplek regelmatig op te ruimen. Want een rommel, dat wordt het nou eenmaal altijd bij mij!

Voorjaarsfavorieten

Mijn top 10 van onmisbare items voor een opgeruimde maar inspirerende werkplek bestaat uit:

  • Geen werkplek zonder een goed bureau natuurlijk. Hoe mooi is dit bureau van BePureHome met een vintage look met handige opbergruimte?!
  • Verlichting! Een goede bureaulamp is een must om ook (wanneer nodig) in de avonduurtjes nog even lekker door te kunnen werken.
  • Een fijne bureaustoel is zeker geen overbodige luxe. Ik gebruik deze kuipstoel van Zuiver die je in verschillende kleuren kunt krijgen.
  • Opruimen, je kan ermee bezig blijven. Maar essentieel voor een opgeruimd hoofd is een opgeruimde werkplek. Deze toolbox van Vitra is ideaal voor al je kleine bureau-accessoires.
  • Plannen! Weg met al die losse post-its en to-do lijstjes! Schrijf je gehele weekplanning op in deze fijne weekplanner van Design Letters.
  • Inspiratie is onmisbaar op een creatieve werkplek. Verzamel jouw favoriete plaatjes op een magneetbord en klem ze vast met deze vrolijke magneten.
  • Kartonnen dozen zijn ideaal om je spullen in op te bergen. Of het gaat om knutselspullen of administratie, stop het in een doos!
  • Al die dozen en manden moeten natuurlijk ook weer worden opgeborgen. Deze kast van HKliving lijkt me ideaal voor al mijn prullen.
  • Een mooi pronkrek staat nog wel op mijn wishlist… Zoals deze mooie groene wandplank van Design Letters, zo gaaf! En helemaal mijn kleur!
  • Last but not least: een plant (of meerdere planten) mag ook absoluut niet ontbreken in mijn voorjaarsproof werkplek!

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers