WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tropische planten

Met een groepje tropische planten breng je binnen een handomdraai de jungle naar je eigen huiskamer. Daarbij zijn exotische en tropische planten erg geschikt als kamerplant omdat ze erg goed tegen verschillende temperaturen kunnen.

Tropische planten
Tropische planten

Kunstwerkjes

Ik koos voor deze mooie Aechmea met een roze bloem en twee Vriesea’s met een roze en donkerrode bloem. Als je goed naar de vormen & structuren van deze planten kijkt, zijn het echt prachtige kunstwerkjes die ook een beetje doen denken aan tropische vruchten. Leuk om te weten is dat deze planten familie zijn van de ananas plant!

Aechmea en vriesea

Deze bloeiende kamerplanten zijn afkomstig uit het tropische en subtropische Midden- en Zuid-Amerika. Deze planten zijn erg makkelijk te onderhouden en verbruiken weinig water. Zorg er wel voor dat de grond altijd een beetje vochtig blijft en geef de plant ongeveer 1 keer per week water. Zo af en toe sproeien vinden ze ook erg fijn! De Aechmea & Vriesea staan graag op een warme en lichte plek maar liever niet in direct zonlicht. Helaas bloeien deze prachtige planten maar 1 keer dus zet ze op een prominente plek in huis zodat je er volop van kan genieten!

Pasteltinten

Het leek me erg mooi om deze planten te combineren met pasteltinten. Juist in deze grijze en donkere dagen is dit een erg fijne aanblik en doet het je ook een beetje denken aan zomer en vakantie… Nooit verkeerd toch? De kast kochten ik en mijn vriend bij de kringloop tijdens een tripje naar België. Bij thuiskomst duurde het niet lang voor ik hem lichtroze verfde. De dozen kocht ik bij de Deense keten Sostrene Grene en de bloempotten vond ik ook bij de kringloop.

Wil je meer inspiratie voor groen in huis? Volg dan mijn vtwonen ♥ BOTANIC Pinterestboard!

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers