WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tips voor een tropische plantenstyling

Vorige week kreeg ik een prachtige verzameling aan kleurrijke Bromelia’s bij mij thuis afgeleverd, wat een cadeautje! Ik zal jullie de komende tijd in drie verschillende blogs informatie en inspiratie geven over deze bijzondere en veelzijdige plant. Ik heb de Bromelia altijd al een erg mooie en fascinerende plant gevonden. Je kan je toch bijna niet voorstellen dat dit gewoon door de natuur gecreëerd wordt met zulke felle kleuren en aparte vormen? Het zijn eigenlijk kleine kunstwerkjes. (in samenwerking met Bromelia)

Kleurrijk & groen

In mijn eerste blog laat ik je zien hoe gemakkelijk je de Bromelia kunt combineren met andere groene kamerplanten. Juist door deze kleurrijke plant te combineren met nog meer groen, springen de gekleurde bladeren (die soms lijken op bloemen) er nog meer uit! Om de tropische sfeer te versterken kun je de Bromelia combineren met andere tropische planten die je aan heerlijke warme landen doen denken, zoals verschillende cactussen en palmen. Zo creëer je in jouw huiskamer een klein tropisch oerwoud!

Een rek vol

Ik gebruikte mijn Tomado wandrekje voor de styling van deze plantenverzameling. Dit wandrekje is vanaf het begin gevuld geweest met verschillende planten, hij is er perfect voor vind ik! Eerst haalde ik het rekje natuurlijk helemaal leeg en begon hem daarna opnieuw te vullen met de verschillende Bromelia’s gecombineerd met cactussen, vetplanten en een Pilea.

Mix & match er op los en gebruik hierbij planten en bloempotten in verschillende hoogtes. Deze hoogteverschillen en variatie in formaat zorgen voor een spannende compositie in je wandrek, kast of plank. Daarnaast kun je de kleuren van de Bromelia terug laten komen in een aantal gekleurde bloempotten. Ik koos er bijvoorbeeld voor om de kleur geel terug te laten komen in een paar bloempotten. Kies dan niet voor een gele Bromelia in een gele bloempot. Combineer de gekleurde bloempotten juist met de groene kamerplanten zodat je een mooie balans in kleur krijgt.

Easy peasy

De verzorging van de Bromelia is gelukkig erg eenvoudig. Zorg ervoor dat er altijd een klein laagje water in de koker van de plant ligt, meer hoef je niet te doen! Van deze mooie plant kun je zo’n drie tot 6 maanden genieten. Wanneer de bloem als het ware is uitgebloeid, kun je hem wegknippen en daarna gewoon nog plezier hebben van de groene bladplant die overblijft. Wist je trouwens dat de Bromelia een luchtzuiverende plant is? Dat is nog eens een fijne bijkomstigheid.

Stylen maar!

Zie jij deze plant ook wel staan in jouw huiskamer, of in sommige gevallen in je tuin? Je kunt hem op allerlei manieren stylen. Ga je zoals ik voor een bonte mix aan kleuren en vormen? Of kies je voor een Bromelia midden op de salontafel als eyecatcher? Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een specifieke kleurgroep zoals geel, oranje en rood of voor rood, roze en bordeaux. Er zijn in ieder geval voldoende varianten om uit te kiezen. Voor een echt zomers sfeertje plaats je de Bromelia tegen een gekleurde achtergrond. Dit kan heel extreem met een behang met print maar ook wat rustiger tegen een geschilderde muur. Geen kleurrijke muur in huis? Kies dan voor een kleurrijk kastje, wandrek of plank.

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: in samenwerking met Bromelia

nog meer: bloggers