WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY groene tafelstyling

Wanneer er vrienden bij ons komen eten vind ik het altijd erg leuk om de tafel helemaal mooi aan te kleden. Dan haal ik mijn mooiste vintage servies uit de kast, mijn gouden bestek, gekleurde wijnglazen en om het af te maken niet te vergeten wat decoratie zoals servetten, kandelaars, bloemen of mooie takken. (in samenwerking met Le Creuset)Groene tafelstyling

Groene tafelstyling

Groene tafelstyling

Kruiden in de keuken

Botanische setting

Ook met groen kun je je eettafel ontzettend mooi afstylen. Gebruik takjes van je favoriete kruiden die je met een lintje om een servet of menu te bindt, zet wat kleine glazen vaasjes neer met verschillende groene bladeren van bijvoorbeeld een palm, Eucalyptus of Monstera. Zo tover je je eettafel in een handomdraai om in een prachtige, botanische setting!

Groene tafelstyling

Ik gebruikte voor deze groene tafelstyling een paar takjes Eucalyptus voor op de borden, een Monstera & palmblad in een vaasje en een paar miniplantjes ter decoratie. Ik combineerde het groen met mijn favoriete kleuren van dit moment; indigo blauw, okergeel, groen en goud. Ik krijg geen genoeg van deze combi! Bij het dekken van de tafel houd ik mijn pannen liever in de keuken, tenzij ze esthetisch verantwoord zijn natuurlijk… De stylish pan van Le Creuset mag zeker gezien worden dus deze kreeg gewoon een plekje op tafel.

Kruiden in de keuken

Tijd om aan de slag te gaan in de keuken! Ook hier is mijn liefde voor groen goed vertegenwoordigd. Ik word erg blij van verse & lekker geurende kruiden in de keuken. Daarnaast staat het ook nog eens erg leuk als je ze in een mooie kruidenpot of bloempot stopt. Erg handig als er een schoteltje onder zit wanneer je je kruiden water geeft, zo verdrink je de plantjes niet en gaan ze ook een stukje langer mee! Van de basilicum, munt & rozemarijn maakte ik een heerlijke verse kruidenboter. Daarbij serveerde ik een goed gevulde pan met broccolisoep (ik voerde het thema groen natuurlijk goed door) en gebruikte ook nog wat takjes munt voor in het water. Kaarsjes aan, wijntje erbij & smullen maar!

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: tekst en beeld Marij Hessel | In samenwerking met Le Creuset

nog meer: bloggers