kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een tuinstyling met tropische planten

In mijn vorige blog over de Bromelia deelde ik inspiratie en stylingtips over hoe je de Bromelia kunt combineren met andere kamerplanten en een tropisch sfeertje kunt creëren in je interieur. Dat deze bijzondere plant je huiskamer direct opfleurt is wel duidelijk, maar dat de Bromelia is sommige gevallen ook geschikt is voor in de tuin, dat weet niet iedereen, denk ik. Zelf was ik me er ook niet van bewust. In deze blog zal ik je dus wat tips geven over hoe je de Bromelia kunt gebruiken en stylen in je tuin. (in samenwerking met Bromelia)

Bromelia als tuinplant

Er zijn een aantal Bromelia’s geschikt voor in de tuin (in een pot) of op je balkon. De populaire ananasplant, ook wel bekend als de (anti)snurkplant kun je tijdens het voorjaar en in de zomer prima buiten neerzetten. Ook de Kokerbromelia, die met de mooie grote lichtroze bloem, is geschikt voor in de tuin. De andere varianten die je hier voorbij ziet komen zijn de Bromelia Vriesea (met rode sprietjes), de Bromelia Aechmea Blue Rain (de knalpaarse) en de Bromelia Neoregelia (deze variant gebruikte ik op de eettafel). Zet de Bromelia niet in de volle zon maar wel op een lichte plek (half zon/half schaduw) in de tuin of op je balkon.

Style je zithoek

Wederom kreeg ik een aantal prachtige Bromelia’s thuis afgeleverd, dit keer in mooie rood-, roze- en paarstinten. Dit kleurenpalet inspireerde mij voor de styling van onze zithoek in de tuin. Ik bedacht me dat ik nog een mooi vloerkleed had in warme roze en oranje tinten wat perfect bij de Bromelia’s past. Daarbij verzamelde ik wat kussens die mooi bij dit kleurenpalet zouden passen. Twee kussens en een poef bracht ik een paar jaar geleden al mee uit Marokko en vind ik nog steeds prachtig! En oké, ik geef eerlijk toe, ik schafte ook twee nieuwe kussens aan die deze zithoek helemaal compleet maken.

Door de Bromelia’s in terracotta bloempotten te stoppen, werd het warme kleurenpalet nog meer versterkt. Door terracotta bloempotten te gebruiken, leid je de aandacht niet af van de plant zelf, die toch de volle aandacht verdiend. Doordat de kleuren van de Bromelia’s terugkomen in de kussens en het vloerkleed, is de zithoek mooi in balans. Ik word ontzettend blij van deze kleuren!

Centerpiece op de tafel

Ik gebruikte de meest bijzondere Bromelia die ik kreeg voor op de eettafel. Deze knalroze variant, genaamd de Neoregelia, is een echte eyecatcher en komt als centerpiece op tafel goed tot zijn recht. Ook voor de styling van de eettafel liet ik me inspireren door het gekleurde blad van de plant. Met zo’n opvallende eyecatcher in het midden kun je het vrij eenvoudig houden qua styling. Ik koos voor neutrale rieten placemats, witte borden en goud bestek. Op de borden kwam ter decoratie een takje eucalyptus en rozemarijn uit de tuin. Ik liet de kleur van de roze plant terugkomen in paars en roze geknipte bladeren van papier uit het boek “Bladeren” van Studio Roof.

Schilder een bloempot

Ik doe het wel vaker, bloempotten schilderen. Maar het blijft zo’n makkelijke zelfmaker! Ik schilderde een terracotta bloempot in een hele diepe donkerblauwe kleur (Cobalt Night van Flexa) en gebruikte hier muurverf voor. Tot nu toe werkt dit bij mij altijd prima en blijft de verf eigenlijk goed zitten! In deze donkerblauwe pot kwam een donkerrode variant van de ananasplant. Deze plant heeft hele donkere bladeren waardoor je een lekker dramatisch effect krijgt in combinatie met zo’n donkere bloempot. Plaats je deze ananasplant in een zachtroze pot, krijg je weer een totaal ander plaatje!

Heb jij ook behoefte aan wat meer kleur in de tuin? Kies dan voor de Bromelia!

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: tekst en beeld Marij Hessel | in samenwerking met Bromelia

nog meer: bloggers