WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY bloempotten

Ik had al een tijdje het idee in mijn hoofd om bloempotten te beschilderen met grafische patronen. Op Pinterest zag ik verschillende leuke voorbeelden voorbij komen wat me inspireerde om zelf aan de slag te gaan. DIY bloempotten

Nodig: strakke potten

Deze terracotta bloempotten kocht ik een tijdje geleden bij Ikea. De eenvoud ervan vind ik erg mooi. De strakke vorm leent zich goed voor deze zelfmaker maar je kunt natuurlijk ook de klassieke terracotta bloempotten gebruiken die voor een prikkie te krijgen zijn bij ieder tuincentrum. Daarnaast denk ik dat een wit of grijs betonnen bloempot ook erg goed kan werken in combinatie met grafische patronen in frisse kleuren, of juist alleen in wit of zwart!

Doe het zelf!

Voor deze DIY heb je verder niet veel nodig: een aantal kwasten en penselen, afplaktape, een potlood, een gum, verf en een paar bloempotten natuurlijk. Ik heb gebruik gemaakt van drie nieuwe kleuren van Flexa (geel: F4.67.63, mintgroen: G5.07.73 & lichtroze: D5.13.72). Met de afplaktape creëerde ik eerst een grafisch patroon op twee van de drie potten. Dit deed ik puur op gevoel. De niet afgeplakte delen kleurde ik in met de gele en mintgroene verf. Voor een mooi dekkend resultaat deed ik dit twee keer. Even goed laten drogen (als je muurverf gebruikt gaat dit erg snel) en voorzichtig de tape verwijderen!

Voor het derde potje knipte ik een halve cirkel uit dik papier en gebruikte dit als malletje om het patroon met potlood op de bloempot te tekenen. Voor mooie strakke lijnen is het handig om een penseeltje te gebruiken waarmee je de randen inkleurt. Daarna is het een kwestie van invullen met een wat breder kwastje. Zodra de verf is opgedroogd kun je de potlood lijnen makkelijk weggummen. Met weinig middelen en misschien een uurtje tijd, geef je zo een originele update aan een paar eenvoudige bloempotten! Het terracotta en de frisse kleuren combineren erg mooi met het groen van de planten. Krijg je al zin om zelf aan de slag te gaan?

Wil je meer inspiratie voor groen in huis? Volg dan mijn vtwonen ♥ BOTANIC Pinterestboard!

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers