WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3x stylen met tropische planten

Een tijdje geleden schreef ik al een blog over het toevoegen van kleur in de tuin met de Bromelia. Nu de herfst officieel is begonnen mogen deze tropische planten weer veilig naar binnen waar een dosis kleur toch ook zeker niet ongewenst is toch? In deze blogpost geef ik je inspiratie om de Bromelia te gebruiken in drie verschillende ruimtes in huis. (in samenwerking met Bromelia)

Heerlijk slapen met de ananasplant

Planten in de slaapkamer, heb je er zo je twijfels bij? Niet nodig! Planten in de slaapkamer zijn namelijk hartstikke goed voor je gezondheid. Ten eerste geven ze zuurstof af aan de lucht, ten tweede werken ze luchtzuiverend en ten derde verhogen ze de luchtvochtigheid in de ruimte. Allemaal elementen die zorgen voor een betere nachtrust omdat dit een positief effect heeft op de luchtwegen.

Een echte topper voor in de slaapkamer is de ananasplant, ook wel de anti-snurk plant genoemd. Naast dat deze plant Bromelia gewoon ontzettend leuk is, geeft hij (in tegenstelling tot de meeste planten) ook gedurende de nacht zuurstof af aan de lucht. Ook verspreidt de ananasplant een geur die de luchtwegen verwijdt, wat helpt tegen snurken. Maar dat is nog niet alles! De Bromelia Ananas verspreidt het enzym genaamd “bromelaine”. Dit is een ontstekingsremmer die je helpt gezond te blijven. Ook andere soorten Bromelia’s zijn erg geschikt voor in de slaapkamer. Deze planten lenen zich perfect om chemische stoffen uit de lucht op te nemen en te zuiveren. Fantastisch toch?

Tropische werkplek

Als je na zo’n heerlijke nacht helemaal uitgerust wakker wordt, is het natuurlijk wel zo leuk als je ook weer een dosis energie krijgt zodra je op je werkplek bent! Planten hebben niet alleen een positieve uitwerking op je gezondheid maar ook op je gemoedstoestand. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat planten ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren en dus productiever bent. Dat is op je werkplek zeker geen overbodige luxe. Met de Bromelia creëer je een tropische sfeer en de kleuren zorgen geheid voor een goed humeur. Ondanks dat mijn werkplek al vrij kleurrijk is, weerhield het mij er niet van om een mix van Bromelia’s op mijn bureau en op het wandrek te stylen. Ik hield me niet in en ging voor een combinatie van verschillende gekleurde bloempotten tegen de groene wand. Als mijn werkplek er zo vrolijk uitziet, werkt dit bij mij ontzettend uitnodigend om aan de slag te gaan.

Kleurrijke badkamer

Onze badkamer kon ook nog wel wat kleur gebruiken. De Bromelia leent zich hier natuurlijk erg goed voor. Niet alle planten doen het even goed in de badkamer, maar de Bromelia kan deze vochtige ruimte wel waarderen. Mits er een raam is waar daglicht naar binnen komt, maar dat geldt voor bijna alle planten.

Ik combineerde een aantal Bromelia’s in roze, oranje en gele tinten met rotan en houten accenten. Het kleurrijke kleedje heb ik al een hele tijd en had ik gelukkig nog bewaard. Deze komt hier weer helemaal tot zijn recht en heeft een verbindende factor in de ruimte. Het zorgt voor instant happiness als ik hier ’s ochtends binnen kom! Het badrekje werd gevuld met een knaloranje Bromelia Guzmania en een Bromelia Tillandsia. In de plantenhanger kwam een gele Bromelia Vriesea en op de rotan stoel een Bromelia Tillandsia Dyeriana. Op het plankje bij de wastafel was nog een plekje over voor de Bromelia Vriesea Era met zijn gestreepte bladeren en vuurrode bloem. Daar krijg je toch direct energie van tijdens het tanden poetsen?

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron tekst en fotografie: Marij Hessel | in samenwerking met Bromelia.

nog meer: bloggers