WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Voorjaarskriebels: groen in huis

De lente komt eraan! Ik krijg dan altijd enorm veel zin om de tuin in te gaan en te gaan graven, planten en plukken. Het liefst gewoon op blote voeten in de tuin, tussen de kattenpoep als ik pech heb. Heerlijk in zo’n blauwe overall in het zonnetje een beetje zand onder mijn nagels verzamelen. Nu klinkt het alsof ik groene vingers heb, maar niets is minder waar. Ik vond laatst 2 euro op mijn vensterbank; ik vermoed dat mijn cactus om aandacht vroeg!

Groen in huis bij blogger Mamoesjka Groen in huis bij blogger Mamoesjka Groen in huis bij blogger Mamoesjka

Binnen aan de slag

Buiten is het echt nog te koud en omdat mijn vingers nu echt begonnen te kriebelen, heb ik voor binnen een aantal planten in huis gehaald. Stiekem een uitdaging voor mij, groen in huis! Op Instagram leek mijn oog telkens te vallen op interieurplaatjes met planten. Ontzettend mooi, maar hoe creëer ik in mijn huis een gezellige botanische sfeer zonder ineens een jungle in huis te halen?

Ik bracht een bezoekje aan verschillende tuincentra. Toch kwam ik telkens met lege handen thuis. Ik twijfelde over de plantenkeuze en besloot eerst online op zoek te gaan naar mensen met donkergroene vingers. Er ging een nieuwe wereld voor mij open, ik ontdekte dat je zelfs online planten kunt kopen!

Groen in huis

Ik werd steeds enthousiaster en besloot; ik wil planten in huis! Ik koos voor enkele stevige planten en schuif er regelmatig mee door het huis. Ze staan leuk bij elkaar in een groepje, maar ook los van elkaar geven ze een warme sfeer. Groen staat mooi bij roze en pept saaie witte ruimtes op. Ik heb de planten in terracotta potten gezet om zo een rustige sfeer te creëren.

Of ik een echt plantenmeisje blijk te zijn, zal over enkele maanden wel duidelijk worden. Ik zal vanmiddag beginnen met een vrolijk liedje en de aanschaf van een gieter!

Mamoesjka

MamoesjkaIlona van Mamoesjka is fulltime moeder en graag bezig in huis. In haar hoofd heeft ze al honderden studies gevolgd en is ze met tientallen nieuwe hobby’s begonnen. Als ze moest kiezen tussen de was opvouwen of boodschappen doen, welk muurtje zou ze dan gaan schilderen? Ilona is altijd op zoek naar leuke spulletjes; vintage of nieuw. Ze vindt het heerlijk om haar huis te veranderen en kan uren zoet zijn met het schuiven van meubels en accessoires. De basis van haar huis is wit, waardoor de gekleurde items extra aandacht krijgen. Een huis vol kleur en gezelligheid! Op vtwonen.nl/mamoesjka deelt ze haar kleurrijke ideeën.

Bron: tekst en fotografie Ilona.

nog meer: bloggers