WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Rommelen in de keuken

Bij ons op school verzoeken ze de kinderen iets gezonds te trakteren. Wat mij betreft een perfecte regel, maar ik wil natuurlijk niet dat mijn kind wordt gezien als ‘dat kind dat augurken en zilveruitjes trakteerde’! Cakejes trakteren is leuk! Uhhmm, nou eigenlijk is dat helemaal niet leuk voor een klas met 28 kinderen. Dat is gewoon de hele nacht doorzwoegen met deeg in je haar en derrie onder je nagels!Witte keuken van blogger MamoesjkaKeukenaccessoires van blogger MamoesjkaKeukenrek blogger Mamoesjka

Schijf van vijf

Ik ben geen schijf van vijf-mama en ondanks dat ik meestal een flinke chaos tot het plafond toe veroorzaak, is de keuken een van mijn favorieten plekken in huis. Ik kan wel koken hoor, maar je moet het lusten.

Luxe snufjes

Mijn keuken is niet ultramodern met de nieuwste snufjes, maar wel een gezellige plek met voldoende opbergruimte voor mijn favoriete servies en kleurrijke pannen. Misschien is de keuken wel de enige ruimte in huis die ik niet 4 keer per jaar verander. Door de strakke, witte basis en de eenvoudige witte tegeltjes kan ik alles heerlijk combineren.

Te mooi om te gebruiken

Op het wandrek staan mijn favoriete keukenitems. Sommige dingen zijn gewoon te mooi om in de kast te stoppen. En zo zijn er ook items die te mooi zijn om te gebruiken. Zo heb ik enkele theedoeken die niet gebruikt mogen worden. Ja toe, lach maar!
Ik raak echt niet in paniek als visite mijn ‘show-theedoeken’ gebruikt hoor, maar kinderen zijn soms gewoon echt viezeriken. Pasta, snot, jam en alles wat plakt… Daar gebruik je gewoon geen theedoek van 25 euro voor, toch?!

Witte keuken van Mamoesjka

Koffie?

Ik drink geen koffie, maar wilde graag een mooie koffiemachine in de keuken. Misschien moet ik even terugkomen op die luxe snufjes waarvan ik eerder vertelde deze niet te hebben. Oeps! Naja, een koffiemachine heb je gewoon nodig, toch!? Dan maar meteen een mooie die jarenlang meegaat net als een waterkoker.

Oldskool tosti-ijzer

Diezelfde waterkoker lag een paar weken terug nog op de grond, omdat ik een oldschool tosti-ijzer gebruik dat niet sluit zonder een zwaar voorwerp er bovenop te plaatsen. De waterkoker is een ideaal voorwerp, maar de tosti wilde toch iets sneller eruit dan ik in gedachten had. HOPPA, waterkoker in drie delen op de grond. Niet alleen maar de nieuwste snufjes dus 😉

Keukenfan

De keuken is stiekem toch de meest gebruikte ruimte in huis. Gesprekjes voeren, boterhammen smeren, slokjes water, haren kammen, tandenpoetsen, thee drinken, koekjes bakken, tekeningen en pleisters plakken. Ik hou van mijn keuken en van iedereen die erin staat!

Mamoesjka

MamoesjkaIlona van Mamoesjka is fulltime moeder en graag bezig in huis. In haar hoofd heeft ze al honderden studies gevolgd en is ze met tientallen nieuwe hobby’s begonnen. Als ze moest kiezen tussen de was opvouwen of boodschappen doen, welk muurtje zou ze dan gaan schilderen? Ilona is altijd op zoek naar leuke spulletjes; vintage of nieuw. Ze vindt het heerlijk om haar huis te veranderen en kan uren zoet zijn met het schuiven van meubels en accessoires. De basis van haar huis is wit, waardoor de gekleurde items extra aandacht krijgen. Een huis vol kleur en gezelligheid! Op vtwonen.nl/mamoesjka deelt ze haar kleurrijke ideeën.

Bron: tekst en fotografie Ilona

nog meer: bloggers