WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een magische kerst met Sissy-Boy

Uitpakken tijdens de feestdagen, ik hou ervan! Of eigenlijk ook voor en na die gezellige dagen wil ik er zo lang mogelijk van genieten! Maar wanneer is het nou geoorloofd om die kerstboom het huis in te slepen? Dat blijft elk jaar weer een dingetje hè? Gelukkig werd dit jaar de knoop al een beetje voor mij doorgehakt toen vtwonen me vroeg om te werken met de prachtige kerstcollectie van Sissy-Boy. Wat fijn! Ik had een excuus om iets te vroeg die kerstboom in huis te halen! En nog leuker, de kerstcollectie van dit fijne merk (favoriet bij mij) is ook nog eens om heel blij van te worden. (in samenwerking met Sissy-Boy)

Funky kersthangers

Ik kreeg allerlei moois toegestuurd voor de styling van een gedekte tafel en natuurlijk een versierde boom. Alleen het uitpakken van deze spullen was al een feest! De ene na de andere originele en kleurrijke hanger kwam tevoorschijn. Van beesten tot groentes en van geborduurde hangers tot ornamenten in vintage twenties stijl. Met deze bonte mix kon ik wel uit de voeten! Nu nog een boom.

Op jacht naar een boom

Tussen alle ‘to-do’s’ door sjeesde ik naar het tuincentrum voor een mooie kerstboom. Eenmaal aangekomen was ik mijn portomonnee vergeten (tegen het einde van het jaar word ik steeds vergeetachtiger)! Terug naar huis dus en opnieuw naar het tuincentrum… Bij de afdeling kerstbomen sloeg de twijfel toe, dit soort beslissingen moet je eigenlijk niet in je eentje nemen. Na ongeveer twintig bomen opgepakt te hebben, koos ik er eentje uit. Thuis ging ik er vol enthousiasme mee aan de slag, hing de hangers erin en ging los met sneeuwspray.

Boom frustraties

Hoe langer ik bezig was, hoe minder mooi de boom werd. Paniek! Ik deelde mijn boom frustraties (die bestaan blijkbaar) met mijn altijd geduldige man, die met het idee kwam om gewoon een nieuwe boom te kopen. Een nieuwe boom? Dat is toch zonde? Maar eigenlijk was het al mijn eerste idee om eens voor iets heel anders te gaan. Namelijk: een grote tak! Weer terug naar het tuincentrum dus. Helaas was hetgene dat ik zocht hier niet te vinden. Dan toch maar naar buiten en op zoek naar zo’n mooie tak aan de kant van de sloot? Ik haalde mijn vriend over en met een klein zaagje gingen we, toch een beetje beschaamd, op jacht naar de perfecte tak. Tot mijn blijdschap kwamen we thuis met deze prachtige grote tak, die door mijn nog steeds geduldige man werd vastgeschroefd op een houten schijf. Precies wat ik in mijn hoofd had, ik was me een partij blij!

Versieren

De nieuwe boom kon versierd worden! Die mooie hangers van Sissy-Boy komen prachtig uit aan de ranke takken en de wat zwaardere exemplaren blijven ook nog eens prima hangen. Wat ik zo leuk vind aan deze hangers, is dat je direct vrolijk wordt van zo’n bonte mix in je boom! Een rode peper, een knoflook hanger of een roze varken met vleugels? What’s not to love? Mijn persoonlijke favorieten zijn de kreeft en de beer.

Rijke tafelstyling

Ook de eettafel kreeg een X-mas look. Als eerste met het fantastische tafelkleed in een blauwgroene kleur met gouden accenten. Meer heb je bijna niet nodig voor een feestelijke tafel! Met het mooie servies, het mat gouden bestek, de kristallen wijnglazen en de gouden kandelaars & theelichten werd het geheel alleen maar mooier en rijker. Ik stylde het af met wat dennetakken en een aantal leuke snow globes en hoefde alleen de kaarsen nog maar aan te steken! Je kunt je misschien wel voorstellen dat ik er nu weer een nieuw ‘probleem’ bij heb; ik ben verliefd op de kerstcollectie van Sissy-Boy!

Oh en die andere boom werd gelukkig geadopteerd door mijn zus en krijgt dus alsnog een liefdevol thuis.

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: in samenwerking met Sissy-Boy

nog meer: bloggers