WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het voorjaarshuis van blogger Lovelifelovefashion

Het is weer zover: tussen 18 en 24 april kan je je vtwonen voorjaarshuis winnen. Hét moment waarop elke interieurfanaat achter zijn of haar computer kruipt om de volledige vtwonen webshop te verkennen. Klik, klik, ooh, klik, klik, yes mooi… klikklikklik. Meer dan het geluid van een klikkende muis kreeg je afgelopen jaren dan ook niet te horen, wanneer ik mijn favorieten voor het vtwonen voorjaarshuis zorgvuldig uitzocht. En ja, ik geef toe: € 10.000,- aan prachtige interieurspullen bij elkaar zoeken die van je thuis een mooi voorjaarshuis maken is leuk, maar tegelijkertijd best wel een pittige uitdaging. Want nee, geen € 9898,21 en ook geen € 10.008,-. Dat telt niet! Maar zeg nu zelf, als interieurliefhebber is dit een challenge die je maar al te graag aangaat, toch? Hoe ik het elk jaar aanpak? Hier zijn enkele tips van de ene interieurjunkie aan de andere. Maar hou ze voor jezelf, oké?

1. Wees authentiek

Tuurlijk zijn trends volgen leuk, ik ben er zelf ook schuldig aan. Maar probeer jezelf niet te verliezen en kijk verder dan een trend. Leg er persoonlijkheid in, maak het eigen en durf het net iets anders te doen. Toch grote fan van een specifieke trend? Combineer ‘m dan met tijdloos design. Jij moet er tenslotte wonen. En de bedoeling is dat je kan thuiskomen en instant happy wordt van je thuis. Dit jaar, volgend jaar en de komende jaren.

2. Vind een thema

Focus niet op één kamer maar neem verschillende ruimtes in je woning onder de loep. Probeer hierbij een thema of lijn te vinden. Dit wilt niet zeggen dat elke ruimte exact dezelfde sfeer moet uitademen, maar een link zien in die de verschillende ruimtes toont aan dat je een visie hebt.

3. Klein en groot

De details zijn belangrijk, maar vergeet zeker de grote stuks niet. Een nieuwe sofa kan de volledige leefruimte in een oogwenk veranderen en een vloerkleed: BAM, instant karakterboost. Nieuwe stoelen aan je tafel kan een eetruimte plots groter laten lijken en een nieuw bed met leuke lakens kan je slaapkamer lekker dromerig maken. Daarna volgen de details: leuke bloempotjes, kussens, planten, glazen voor al die lentecocktails, kaders met je leukste vakantiefoto’s of je eigen creaties… Begin met het grote en vul aan met kleine details.

4. Moodboards

Ik blijf het herhalen maar het werkt gewoon. (Om maar te zwijgen over het feit dat het ook gewoon leuk is om te maken).

Eens je al je favorieten samenbrengt zie je heel snel of het plaatje klopt, én nog belangrijker: of het goed voelt. Twijfel je over bepaalde items? Leg je moodboard even weg en bekijk het later opnieuw. Als je enthousiast wordt wanneer je ernaar kijkt, ben je sowieso goed bezig en kan er weinig ‘fout’ gaan.

5. Leven in je (voorjaars)huis

De lente komt eraan, breng leven in je voorjaarshuis. En dan heb ik het niet alleen over de gezellige levendige sfeer, neem het maar heel letterlijk. Bloemen, planten, vrienden, familie. Ze maken van je huis een vrolijk voorjaarshuis. Eentje dat er nog eens kei goed uitziet ook!

En de allerbelangrijkste tip die ik kan geven… ben je er klaar voor? Begin er al aan! Markeer alvast wat favoriete spullen en noteer 18 t/m 24 april in je agenda met veel pijltjes en bloemetjes. Ik ben alvast begonnen met mijn favorieten te selecteren! Succes!

Mijn voorjaarshuisfavorieten

XXL hangmat van Amazonas, stoel rubberhout wit van Bloomingville, minimalistic wall art poster van vtwonen, dip vloerkleed van La Forma, pot vintage groen van Serax, handzeep van Meraki, kamerplant monstera monkey mask incl. ‘deep forest’ pot van Green Lifestyle Store, stoel egg rotan naturel van HKliving, n3 bank van Ethnicraft Oak.

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Tekst en foto’s: Aurélie Van Houte

nog meer: bloggers