Het effect van een betonvloer zonder koude voeten

Oh wat ziet dat er prachtig uit. Zo’n strakke vloer in één kleur. Makkelijk te combineren met iedere stijl, van Scandinavisch tot industrieel. Ja, zo’n betonvloer lijkt me wel wat. Alleen dat kille gevoel, brrr. (in samenwerking met Forbo)

Voordelen van een betonvloer

• Het prachtige grote oppervlak. Zo goed als naadloos, daardoor heb je geen last van vuil tussen de voegen.
• Een neutrale uitstraling. Als je wil. Of juist gewaagd, door de vloer te kleuren of te lakken. Zo is er een betonvloer voor ieder interieur.

Nadelen van een betonvloer

• Een cleane look is fijn, maar een kil gevoel minder. Beton voelt koud aan je voeten, wat een minder huiselijk gevoel geeft. Heb je kinderen? Die rollen, kruipen en spelen over de vloer. Ook voor hen is een betonvloer minder geschikt.
• Vloerverwarming is mogelijk. Maar een betonvloer is gevoelig en zet makkelijk uit, waardoor je scheuren krijgt. Dus zorg dat er uitzetvoegen zijn. Plus: er moet genoeg ruimte zijn om de vloerverwarming nog onder de vloer te leggen. Je hebt minimaal 10 centimeter en soms wel 18 centimeter nodig.
• Het is onmogelijk om een betonvloer 100% vlak te krijgen. Meestal is dit niet met het blote oog te zien, een vaak gebruikte foutmarge is 5 millimeter per 200 centimeter.
• Soms is de afwijking groter. Zo kan er bij het afkoelen van de vloer schotelvorming ontstaan: een lichte bolling. Dat is vooral onhandig als dit in de buurt van deuren of ramen tot de grond gebeurt, die kun je soms niet meer openen omdat de vloer in de weg zit. De hoeken zijn ook moeilijk te vullen, waardoor er zinken kunnen ontstaan. Dat zijn juist weer lagere stukken in de vloer.

De looks van beton zonder koude voeten

Een betonvloer is dus prachtig, maar niet altijd praktisch. Goed nieuws: er is een vloer met de looks van een betonvloer, alle voordelen en zonder de nadelen. Marmoleum! Je kent deze vloer misschien nog van vroeger uit je schooltijd met de gemarmerde patronen. Maar ze maken tegenwoordig ook minimalistische uni-vloeren.

Comfortabel en warm

Heb je vloerverwarming? Dat kan prima gecombineerd worden met Marmoleum. Maar het fijne is dat deze vloer van zichzelf al een warm gevoel geeft, door de goede warmtegeleiding. Een ideale blote-voeten-vloer dus.

In veel kleuren en stijlen

Net als een betonvloer kun je Marmoleum kiezen in diverse kleuren en stijlen. De populairste kleur in Nederland is de Walton Cement 171. Het woord cement zegt het al: dit is de perfecte betonvloer lookalike. De Walton Alloy 3367 is iets donkerder en Walton Titanium 3369 juist wat lichter. Op de website van kun je gratis Marmoleum stalen aanvragen, zo kun je ze rustig eens bekijken.

Fun fact: deze collectie heet Walton. Dat is de naam van de uitvinder die linoleum bedacht, meer dan 50 jaar geleden. Marmoleum wordt nog altijd op dezelfde manier gemaakt. Symbolisch dus, voor deze tijdloze vloer.

Laura en James

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Je kunt haar volgen op haar duurzame blog Laura en James. Ze schrijft hier over duurzame kleding, natuurlijke verzorging en biologisch eten. Voor jou en je kind. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven.

Bron: in samenwerking met Forbo | Fotografie: Marij Hessel

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Christina van den Enden op 10 november 2018 om 17:44

Mij lijkt zo'n vloer fantastisch maar hoe zit het met de naden oneffenheden en schotelvorming in de betonvloer onder Het marmoleum, is dit met marmoleum weg? en gaat de vloer met marmoleum niet meer werken en scheuren als je vloerverwarming hebt of leg je de marmoleum vloer alleen op hout of een speciale ondervloer? Hoe repareer je een gat en krassen in marmoleum?

>

vtwonen op 12 november 2018 om 07:46

Beste Christina, we willen je adviseren om deze vragen bij Forbo neer te leggen: https://www.lovelife-forbo.nl/inspiratie/marmoleum Zij hebben alle specialisme in huis en kunnen je met hun kennis beter antwoord geven op je vragen.

>

Hanne Bakker op 8 november 2018 om 19:25

Zeker een mooie vloer, de Walton van Forbo. Hij ligt bij ons op de twee bovenste verdiepingen al jaren. Maar ik vind de vergelijking met een betonvloer niet opgaan. De vloer heeft echt een andere uitstraling.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties