WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een duurzame PVC-vloer? Dat kan dus best

Op zoek naar een duurzame vloer? Dan denk je misschien aan natuurlijke materialen, zoals steen of hout. Toch kan een PVC-vloer een goede optie zijn. (in samenwerking met Forbo)

Gaat lang mee

Een kwalitatieve PVC-vloer is allereerst duurzaam in de letterlijke zin van het woord: hij gaat lang mee. Op een Allura vloer krijg je bijvoorbeeld 15 jaar garantie. Zo’n lange levensduur spaart grondstoffen.

De uitstraling van steen of hout

Een PVC-vloer is gemaakt van kunststof, maar kan een natuurlijke uitstraling hebben. Bijvoorbeeld de looks van een houten vloer, maar dan zonder intensief onderhoud, gekraak en gepiep. Of de uitstraling van steen, maar dan zonder koude voeten. Van stoer beton tot extra donker leisteen. Alles kan.

Makkelijk in onderhoud

Limonade of een glas rode wijn op de vloer? Loopfietsen en schuivende stoelen? Geen zorgen. Een PVC-vloer is is krasvast en niet gevoelig voor gebruikssporen. En: hij is eenvoudig te onderhouden. Dus ook schoonmaken is easy. In plaats van stofzuigen, kun je ook een zachte bezem gebruiken. Zin om te dweilen? Maak een sopje met een milde zeep of natuurlijke allesreiniger.

Vrij van schadelijke stoffen

Fijn als je natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Maar check ook even de vloer zelf. Het geldt niet voor iedere PVC-vloer, maar de Allura vloeren zijn vrij van phtalaat, formaldehyde en zware metalen. Wel zo fijn.

duurzame pvc-vloerIn Nederland gemaakt

De Allura vloeren worden trouwens met 100% groene stroom gemaakt. De vloer wordt ontworpen én gemaakt in Nederland. Ook dat is milieuvriendelijk, de vloer legt gemiddeld maar 69 kilometer af voordat ie bij jou thuis ligt.

Recycling

In de vloeren zit gerecycled materiaal. In de fabriek hergebruiken ze hun eigen afval. En bij grote projecten zoals een ziekenhuis of kantoorpand, komt ook het snij-afval terug naar de fabriek voor recycling.

Laura en James

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Je kunt haar volgen op haar duurzame blog Laura en James. Ze schrijft hier over duurzame kleding, natuurlijke verzorging en biologisch eten. Voor jou en je kind. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven.

Bron: in samenwerking met Forbo | Fotografie 1. en 3. Mr. & Mrs. Interior 2. Forbo

nog meer: bloggers