WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duurzame kinderwagen van Greentom

Ook qua transport probeer ik duurzame keuzes te maken: Ik doe zoveel mogelijk op de fiets en met het openbaar vervoer. En ik heb geen auto. Dus die baby vervoer ik straks ook het liefst op een duurzame manier. Maar bestaat dat eigenlijk wel, een duurzame kinderwagen?

De groenste kinderwagen ter wereld

Ja hoor, die bestaat! Greentom is het antwoord en het is een Nederlandse uitvinding. Deze duurzame kinderwagen wordt volledig gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Het zitje is zelfs van oude frisdrankflessen. Er is ook een Greentom reiswieg op de markt. Zo kun je de wagen gebruiken vanaf de geboorte tot 18 kg. En daarna gebruik je hem gewoon voor je tweede kind of verkoop je hem via Marktplaats. Tot slot kun je de kinderwagen weer bij Greentom Upp inleveren. Zij zorgen dat alles hergebruikt en gerecycled wordt, bijvoorbeeld voor een nieuwe kinderwagen of in de toekomst ‘de groenste rollator ter wereld’. Zo is de cirkel weer rond.

Maareh, is het ook een fijne duurzame kinderwagen?

Inmiddels heb ik zelf een Greentom. Lees mijn ervaring met deze duurzame kinderwagen op mijn blog. Zelf een proefrit maken? Dat kan bij Babypark. De Greentom Upp beschikt over verende eigenschappen en de zwenkwielen hebben dubbele kogellagering. Dit zorgt ervoor dat de wagen heel wendbaar is. De compacte kinderwagen is ook makkelijk in- en uit te klappen, handig voor iedereen die wél een auto heeft, Tot slot, ook niet onbelangrijk: Er zijn 30 kleurcombinaties, dus voor iedereen wat wils.

En zijn er nog andere duurzame opties?

De meeste kinderwagens worden helaas niet op een duurzame manier gemaakt. Zonde dus om een nieuwe ‘gewone’ kinderwagen aan te schaffen. Maar je kunt wel kijken naar een tweedehands kinderwagen. Zo worden deze wagens in ieder geval zo lang mogelijk ‘hergebruikt’. Vraag eens rond, misschien is er iemand om je heen die nog een kinderwagen over heeft. En ook op Marktplaats zijn volop tweedehandsjes te vinden. Die kunnen best nog een rondje mee!

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie Greentom | Tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers