WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duurzaam keramiek van Studio Hear Hear

Hear Hear staat voor kwaliteit, geen kwantiteit. Daarom verkoopt Rena Noordermeer  in haar webshop alleen merken die passen bij haar authentieke visie. Zoals de duurzame tassen van Baggu en Wilderniss Perfume van Juniper Ridge. En haar eigen collectie keramiek natuurlijk.

duurzaam keramiek studio Hear Hear duurzaam keramiek studio Hear Hear duurzaam keramiek studio Hear Hear duurzaam keramiek studio Hear Hear duurzaam keramiek studio Hear HearDuurzaam keramiek van Studio Hear Hear

Rena Noordermeer woonde en werkte lange tijd in hartje Amsterdam. Maar door de drukte van de stad, gingen haar dromen verloren. Ze koos ervoor om naar een ruime loft in Assendelft te verhuizen. Hier werkt ze aan haar eigen collectie duurzaam keramiek onder de naam Studio Hear Hear.

Haar collectie is geïnspireerd op de natuur en haar onverwachte schatten. Omdat de natuur zo’n belangrijke inspiratiebron is, werkt Rena op een milieuvriendelijke manier en met duurzame materialen.

Er zijn vraagtekens bij de vraag hoe duurzaam keramiek kan zijn. Immers: er is veel energie nodig om de oven te laten branden. Maar als de warmte uit de oven goed beheerst en verdeeld wordt én er geen giftige materialen aan de klei of finish worden toegevoegd, dan is keramiek juist heel duurzaam. Zeker in vergelijking met ander serviesgoed. Plastic of bamboe bordjes worden vaak maar één keer gebruikt.

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: fotografie Danique van Kesteren van Oak & Fir | tekst www.lauraenjames.com

 

 

nog meer: bloggers