kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duurzaam design

Wist je dat mijn favoriete merken naast duurzaam, ook gewoon erg mooi zijn? Van Anne Claire Petit in de kinderkamer tot Piet Hein Eek fairtrade servies op de eettafel. Kies bewust voor duurzaam design. Zo steun je deze merken én ziet je huis er nog fraaier uit.

duurzaam design o my bag groene eco tasO My Bag: een duurzame it-bag

Vast ook op jouw verlanglijst: zo’n mooie leren tas, die iedere outfit nog stijlvoller maakt. O My Bag geeft je dit gevoel en nog meer. De tassen zijn namelijk gemaakt van eco-leer, zonder giftige stoffen. En ze worden op een eerlijke manier geproduceerd in India. Ik heb mijn duurzame designer bag al twee jaar en ze wordt alleen maar mooier.

duurzaam-design-piet-hein-eek-fair-tradeDutch duurzaam design van Piet Hein Eek

Dit duurzame servies is ontworpen in Nederland door Piet Hein Eek. Speciaal voor de vijftigste verjaardag van Fair Trade. De kopjes, borden en schalen worden ambachtelijk gemaakt door pottenbakkers in Vietnam. Leuk om cadeau te vragen; voor minder dan 10 euro kun je al stuks kopen. Zo spaar je je eigen designcollectie bij elkaar.

duurzaam design anne clair petitduurzaam design anne claire petitEn een dierentuin voor de kids….

Nog meer duurzaam design van Hollandse bodem. De Nederlandse Anne-Claire Petit ontwerpt knuffels en speelgoed. Een hele dierentuin aan beesten, handgemaakt van biologisch katoen. Meer dan 200 dames in China en Thailand maken de items met zorg en aandacht. Wist je dat 3 dagen duurt om een knuffelbeest van 30 centimeter te haken?

Meer duurzaam design

Dat smaakt naar meer! In de vtwonen shop is er een handige categorie met alle duurzame merken die je in de shop kunt vinden. Van Piet Hein Eek servies tot Yumeko beddenboed, van de prachtige plaids van By Mölle tot fijne Hammam 34 doeken. Enjoy!

 

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

nog meer: bloggers