WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Keramiek

Naast de liefde voor kleur, in het bijzonder voor roze, bloemen en interieur bleken we ook allebei verzot op keramiek. Je kunt ons gerust keramiekfreaks noemen. Samen trokken we er dan ook al vaak op uit om de fijnste vaasjes en objecten te scoren.Keramiek

Keramiek

Keramiek

Zachtroze, lichtgrijs en wit

Zo bezochten we een aantal jaar geleden tijdens de Arnhemse Stockdagen het atelier van Lenneke Wispelwey, waar we verliefd werden op haar prachtige potjes en kerstballen, die wij – op elkaar gestapeld – al meer dan eens als vaasje gebruikten. En wanneer de één niet in staat is om mee te gaan neemt de ander wat voor de thuisblijver mee. Vooral zachtroze, lichtgrijs en wit zijn goed vertegenwoordigd, maar ook het stoere, matzwarte Kopje Kopje (geïnspireerd op de poppenkastpoppen die we uit onze jeugd kennen) van rENs veroverde een plekje in onze vitrinekasten.

Wishlist

De variatie in mat en glanzend, ronde vormen afgewisseld met hoekige structuren of fijne potloodtekeningen op de halzen van de vazen maken wat ons zo fascineert en hebberig maakt. Niet zo gek dus dat onze verzamelingen én wishlisten niet veel van elkaar verschillen. Hoog op de wensenlijst staat onder andere de ‘pin bar’ van Elke van den Berg. Een matte porseleinen balk die plek biedt aan alle kaarten die we elkaar sturen en waar je ook nog eens je lievelingsvaasje bovenop kunt zetten.

Budget keramiek

Uiteraard laten ook onze portemonnees het niet altijd toe ons te buiten te gaan aan deze beauties. Maar geloof ons, ook met een klein budget kun je je verzameling uitbreiden. Ieder atelier heeft eens per jaar een speciale sale, waarbij je voor een klein bedrag vaasjes kunt kopen die de vaak strenge selectie niet haalden. Gewoon een kwestie van je favoriete ontwerper op Facebook of Instagram volgen, dan weet je precies wanneer je je slag kunt slaan.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers