WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Inspiratie uit Marrakech

Mysterieus en betoverend, intens en overweldigend, een bezoek aan Marrakech laat niemand onbewogen. De Moorse architectuur vormt het prachtige decor van deze bruisende stad, boordevol inspiratie. De eeuwenoude paleizen en raids zijn vaak staaltjes van verfijning en elegantie. In de medina word je overspoeld door een aanbod aan interieur- en decoratieobjecten, al dan niet authentiek of handgemaakt. Indien je het spel van onderhandelen meester bent, kom je ongetwijfeld terug met enkele mooie aanwinsten voor je interieur! Hierbij toon ik jullie m’n favorieten die ik spotte tijdens mijn Marrakech-trip.

buitenzithoek marrakech

zithoek rozenblaadjes

marrakech vogelkooi theepot munt kussens

Buitenzithoek

Een zoektocht door de smalle en drukke straatjes van de oude stad, brengt ons tot bij een onopvallende gevel met een klein houten poortje. Niets doet vermoeden dat hierachter een oase van rust en schoonheid schuilt. We worden ontvangen met een glaasje muntthee en gebak in deze prachtige patio, de centrale ruimte van de riad. Ik ben opslag verliefd op de sfeer van deze plek. Op een erg verfijnde manier is de ruimte aangekleed met enkele traditionele stukken. In de zithoek wordt een eenvoudige bank met witte kussens gecombineerd met lokale lederen poefs en een tinnen bijzettafel. Het tapijt en een kelimkussen maken het geheel extra sfeervol. Een leuk detail is de hammamschaal met rozenblaadjes.

In een tweede kleinere patio zorgen de Berberse kelimkussens voor een kleurrijk accent in een oase van wit. Ook hier aandacht voor details, zoals het vogelkooitje en de theepot gevuld met munt. De detaillering van het houten bijzettafeltje verwijst naar de hoefijzerbogen in de oosterse architectuur.

marrakech wit sprei

Berberse dekens

Deze wollen dekens worden handgeweven en zijn vaak voorzien van decoratieve pompons aan de zijkanten: mooi als sprei op bed, maar ook als plaid in de sofa. In deze dromerige zithoek werd voor een Handira gekozen. Dit bijzonder kleed wordt traditioneel als huwelijksgeschenk gegeven, en is extra mooi versierd met pailletten.

lantaarns marrakechlantaarns

Oosterse lantaarns

Voor wie zich helemaal wil onderdompelen in de sfeer van duizend-en-één-nacht zijn oosterse lantaarns een must-have! Dankzij de perforaties ontstaat een feeëriek patroon op de muren en het plafond.

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Bron: Tekst en fotografie © Dorothee Dubois (www.thefreshlight.com) | Locatie: Riad Snan13, Marrakech

nog meer: bloggers