WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit durf jij ook: groen op de wand

In de meivakantie werd er hard gewerkt. Zien klussen doet klussen zeiden wij al gekscherend tegen elkaar, want terwijl de aannemer de laatste klussen uit kwam voeren maakte de man van Jessica een – ruim drie meter tellend – werkblad. Uiteraard was het handiger geweest om éérst de wand te verven, maar achteraf kan ook prima, mits je natuurlijk de boel goed afdekt en afplakt. (in samenwerking met Flexa)Groen op de muur

Groen op de muur

Groen op de muur

Groene muur

Voorbereiding

En daar begint de klus dan ook mee: het afplakken van naastliggende wanden en het plafond én het afdekken van eventuele meubels. Geloof ons, dit vinden wij ook echt het minst leuke! Maar het moet en je kunt het maar beter goed doen, want het scheelt je ongelofelijk veel werk.

Meestal heb je nog wel een rol afplaktape in huis maar vaak is deze voor muurverfrollers veel te smal. Een ongeluk zit letterlijk in een klein hoekje en dus plakken wij ook bij deze klus een dubbele strook tape op de aangrenzende muren en het plafond. Een bredere rol kopen kan natuurlijk ook! Daarnaast pakken we het werkblad in met een groot stuk plastic (te koop bij iedere bouwmarkt) en leggen we op de grond oude kranten. Echt, gewoon doen, want als het klaar is wil je lekker gaan decoreren en niet met een emmer sop of erger nog, witte verf in de weer.

Twee lagen

Bij zo’n donkere kleur als Lush Jade ontkom je er niet aan om de wand twee keer te verven. Dan wordt de kleur veel intenser en zie je geen strepen en aanzetten meer. Ook dat deden we braaf. Eigenlijk heb je stiekem alleen maar een beetje geduld nodig! Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Dolblij zijn wij met de keuze die wij dankzij de Flexa Visualizer App maakten. Hiermee hebben wij eerst de kleur live op onze muur bekeken voordat wij gingen verven. De kleur is perfect voor achter het beeldscherm, want deze is lekker rustig aan je ogen en lijkt wel gemaakt voor de okergele accessoires. De wand met prints, bordjes en foto’s geeft de werkplek een persoonlijke touch, wat wel zo fijn is als je er een hoop tijd doorbrengt.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: in samenwerking met Flexa. Tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers