WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geel in huis

Als je de kenners mag geloven geeft het gebruik van geel in je interieur je energie. Geel staat voor plezier, zomer en zon. Zelfs therapeuten raden geel aan bij mensen met een depressie. Maar kleine kinderen blijken meer te huilen in een kamer waar (te) veel geel in voorkomt. De theorie interesseert ons echter niet zo: wij zijn hoe dan ook fan van geel in het interieur!
PRCHTG Geel 01
PRCHTG Geel 02
PRCHTG Geel 03
Geel interieur
PRCHTG Geel 05

Lievelingscombinaties

Op het eerste gezicht denk je misschien dat er bij ons voornamelijk roze voorkomt, maar wie beter kijkt ontdekt al snel het vele geel in het interieur. Een gele kruk, het bekende Ikea-opstapje, regenlaarsjes, meerdere kussens en diverse accessoires waaronder plaids, kaarsen en kandelaars. Hoewel je deze vrolijke kleur eigenlijk met alle kleuren kunt combineren, hebben wij uiteraard een aantal lievelingscombinatie. Zoals geel met roze, zoals de mierzoete schuimblokken. De wat meer ingetogen combi grijs met geel vinden wij ook fijn, al dan niet met een toefje roze óf petrol voor een stoere jongenskamer. En wij kunnen ook heel blij worden van geel in een zwart met witte inrichting.

Shoppen

Je hebt tijdens het lezen van deze blogpost vast al om je heen gekeken hoeveel gele items jij eigenlijk in je huis hebt. Misschien ben jij net zo’n liefhebber als wij en omring jij je ook graag met gele spulletjes. Maar voor degene die weleens aan de slag willen met deze kleur zochten wij alvast wat toffe items in de vtwonen webshop uit.

Gebruik je geel in de werkhoek, dan wordt door deze kleur je creativiteit gestimuleerd. Je werkplek opgeruimd houden doe je dan met deze stoere toolbox van Vitra. Ga je voor de woonkamer, denk dan aan een kussen als deze of een lekker warm plaid om onder weg te kruipen tijdens het kijken van je favoriete serie. Uiteraard kun je ook kiezen voor een bijzettafeltje, zoals de DLM van Hay, die het ook leuk doet naast je bed. Ach, voor een tof geel item heb je altijd wel ergens plek.

PRCHTG

PRCHTGAllebei hebben ze de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers