WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het voorjaarshuis van blogger Elske

Je kunt weer los met de leukste actie van mijn favoriete woonblad: het vtwonen voorjaarshuis! Het is een uitdaging om precies € 10.000,- aan woonspullen uit te zoeken, maar hoe gaaf is het als je deze prijs wint? Misschien ben jij al bezig met je boodschappenlijstje voor jouw voorjaarshuis. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, geef ik je hierbij alvast 5 handige tips.

1. Maak een moodboard

Welke sfeer wil je doorvoeren in je huis? Om er straks een mooi geheel van te maken, is het handig om van tevoren een moodboard te maken. Dan is kiezen uit al het moois uit de shop van vtwonen een stuk makkelijker. Pak een stapel woontijdschriften en een groot vel papier of prikbord, en verzamel inspirerende plaatjes. Vergeet ook het kleurenpalet niet en gebruik hier bijvoorbeeld verfstaaltjes voor. Heb je geen zin in knip- en plakwerk, ga dan online aan de slag op Pinterest en pin al je inspiratie voor jouw voorjaarshuis op een speciaal daarvoor bestemd pin board.

2. Begin bij de basis

Zoek een aantal basics uit voor je huis en betrek hier alle ruimtes bij. Een fijne bank voor in de woonkamer, stoelen voor in de eetkamer, een mooie grote spiegel voor in de hal en een handige kledingkast voor in de slaapkamer. Goede basisstukken in huis gaan lang mee en met accessoires creëer je in een handomdraai een andere sfeer.

3. Je persoonlijke stijl

Laat je unieke persoonlijkheid zien in je interieur en dus ook in de spullen die je uitkiest voor je vtwonen voorjaarshuis. Mix en match met de kleuren uit je palet en varieer in materialen. Zo wordt je inrichting verre van saai en helemaal van jou! Voeg ook een paar designklassiekers toe die al zo lang op je verlanglijstje staan, want deze zijn tijdloos mooi.

4. Vergeet het groen niet

Planten zijn echte sfeermakers in huis én ze zorgen ook nog eens voor voldoende zuurstof in je woning. In de shop van vtwonen vind je een ruime keus aan het mooiste groen. Kies een grote plant om een groen statement in je huis te maken en wat kleinere planten om her en der leuke hoekjes te creëren. Een mooie grote vaas om een verse bos voorjaarsbloeiers tentoon te stellen is ook altijd een goed idee om op je lijstje te zetten!

5. It’s all about the details

Maak je vtwonen voorjaarshuis compleet met een mix aan accessoires die je kiest aan de hand van de kleuren uit je moodboard. Zo maak je van je huis één geheel. Kussens voor op de bank, een sprei voor op je bed, servies voor op tafel en de meest mooie en praktische keukenaccessoires. Vergeet ook je muren niet en kies een bijzondere poster of wandhanger uit om je styling af te maken.

Ik wens je veel succes en vooral veel plezier met het samenstellen van jouw vtwonen voorjaarshuis!

10 favorieten

Kijk uitgebreid rond in de shop van vtwonen en verzamel je favoriete producten. Ik maakte alvast een lijstje met mijn 10 toppers:

Muurkleed van House Doctor, spiegel van Zuiver, vaas van Pols Potten, plaid van Malagoon, kussen van La Cerise Sur Le Gâteau, bank van i-Sofa, keramieken mokken van HKliving, love-mok van Vitra, opbergbak van Vitra, plant van Green Lifestyle Store.

Elske

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze haar momenten klein woongeluk. Veel plezier!

Bron: Tekst & fotografie Elske Leenstra

nog meer: bloggers