WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Storytiles: kunst op een tegeltje

Een StoryTile stond al geruime tijd hoog op mijn verlanglijstje. Deze kleine kunstwerkjes op oud Hollandse tegels vind ik werkelijk prachtig en kiezen uit al het moois viel nog niet mee. Uiteindelijk viel ik als een blok voor ‘Het Beschermengeltje’ uit de Rijksmuseum Collectie.StoryTiles

StoryTiles

StoryTiles

Marga van Oers, beeldend kunstenaar uit Amsterdam, is de ontwerper van de StoryTiles. Geïnspireerd op de Hollandse Witjes maakt zij met oog voor detail op oude, ambachtelijke tegels een miniatuurverhaal. De verhalen hebben de nodige humor en de tegels zijn altijd van hoge kwaliteit.

Rijksmuseum Collectie

De Rijksmuseum Collectie is een samenwerking tussen StoryTiles en het Rijksmuseum. In deze collectie worden bekende en onbekende dieren en figuren uit het Rijksmuseum verenigd met Oud Hollandse tegels. Ook heeft StoryTiles een lijn met moderne tegels.

Aan de muur

Zo’n bijzonder kunstwerk verdient een mooie plek in huis. Ik fleurde met de StoryTile een wit hoekje in onze woonkamer op. Samen met een klein gewei en een eenvoudig bordje (dat ik uitkoos om de kleur) hangt ‘Het Beschermengeltje’ aan de muur te pronken. Ik ben er blij mee!

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze wekelijks haar inspiratiebronnen en liefde voor grafische vormgeving. Veel plezier!

Fotografie en tekst: Elske Leenstra

nog meer: bloggers