vtwonen

Een knusse bedstee voor kinderen

De bedstee! De droom van elk kind. Nouja, in ieder geval die van mij als klein meisje. Een knusse plek waar je je eventjes kunt terugtrekken. Met een boekje, veel kussens en al je knuffels om je heen.

houten bedstee

Bedstee voor kinderen

Groei baby, groei!

Ik kan niet wachten tot ons zoontje zijn ledikantje is ontgroeid, zijn vader daarentegen niet. Want zodra de ‘nu nog’ kleine man toe is aan een nieuw bedje, heb ik al een leuk project voor papa op het oog. Een bedstee! Zijn kamertje leent zich er uitstekend voor. Het kamertje van Bram is niet al te groot en heeft een schuine muur. Schuine muren zijn over het algemeen wat lastiger in te delen, omdat je hoogte mist om er dingen onder te plaatsen. Meestal wordt het dan loze ruimte, of dichtgemaakt voor opbergruimte. Dit laatste maakt de kamer vaak optisch kleiner, want het bed moet ook nog ergens staan. Een schuine muur kun je dus goed gebruiken om 1 functie te kunnen indelen: slapen.

Slapen en spelen

Daarnaast zal het in de praktijk natuurlijk voor veel meer doeleinden gebruikt worden. Want de ene dag is het een huisje, de andere dag een boot, genoeg voor veel creatieve rollenspellen.

Bedstee voor elke stijl

Het leuke van de bedstee is dat je deze ook weer helemaal kunt aanpassen naar je eigen stijl. Inmiddels zijn er nl. veel meer mogelijkheden en ideeën dan alleen de romantische met doorkijk hartjes zoals we die van vroeger kennen. (die ik overigens nog steeds heel leuk vind) Hou je van rust, strak en opgeruimd? Kies dan bijvoorbeeld voor een witte bedstee, met rechte vormen en voorzien van opbergmogelijkheden. Toch nog een kleurtje? Geef de binnenkant dan een likje verf, dit creëert ook gelijk weer diepte en maakt de kamer spannender. Of ga je meer voor ruig en stoer? Dan kun je de bedstee met gebruikte gekleurde houten planken aftimmeren. Er zijn echt eindeloos veel mogelijkheden!

Oh MarieSuzanne de Jong, heeft van haar passie haar werk kunnen maken en is nu interieur stylist en eigenaar van &SUUS Interieur Styling & Blog. Met dit blog won ze de Dutch Mom Blog Award 2015 in de categorie Interieur & Lifestyle, ze blogt over haar interieur, werk, kinderen en alles wat ze leuk of mooi vindt om te delen. Omdat er zoveel moois te ontdekken is! Suzanne heeft een grote liefde voor kinderkamer styling, omdat je daar meestal nog een tandje creatiever mag zijn. Deze creatieve ideeën deelt ze graag op vtwonen.nl/ensuus

Bron tekst: Suzanne de Jong

Vorige artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties