WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groene hotspot: eco Court Garden Hotel in Den Haag

Ken je dat? Je woont vlakbij dat ene gebouw, fietst er dagelijks langs en toch heb je geen idee wat zich binnen afspeelt. Dat had ik dus met het Court Garden Hotel. Totdat ik foto’s van het interieur zag op het Instagram-account van de Haagse Hipaholic. Wat blijkt: het is een eco hotel, dat er ook nog eens fantastisch uitziet. Yes!Court Garden hotel eco hotel Zeeheldenkwartier Den HaagCourt Garden hotel eco hotel Zeeheldenkwartier Den HaagCourt Garden hotel eco hotel Zeeheldenkwartier Den HaagCourt Garden hotel eco hotel Zeeheldenkwartier Den Haag

Over het Court Garden Hotel

Na het renoveren van haar eerste hotel Sebel, zocht eigenaresse Achou Zhang een nieuwe uitdaging. Dit werd het Court Garden Hotel, het groenste hotel van Nederland.

Zo heeft het hotel een A+ energielabel en een Green Key Gold certificaat, hét keurmerk voor duurzame hotels en restaurants. Ze gebruiken alleen groene energie en besparen zoveel mogelijk op water en stroom.

Maar het label ‘eco hotel’ verdien je niet alleen met technische zaken. Daarom serveert het Court Garden Hotel ook biologische ontbijtjes en douche je met natuurlijke zeep.

Eco hotel in het Zeeheldenkwartier

Bij het hotel kun je fietsen lenen om Den Haag te verkennen. Of je fietst in 10 minuten naar het strand.

Die fiets heb je niet per se nodig. Het Court Garden Hotel ligt namelijk in de leukste wijk van Den Haag: het Zeeheldenkwartier. Dit gebied barst van de inspirerende conceptstores en smakelijke restaurants.

Mijn favorieten?
The Fine Store – Piet Heinstraat 64 – designmeubelen en woonaccessoires gemaakt van de mooiste natuurlijke materialen.
Achtung BabyPrins Hendrikstraat 97 – tweedehands kinderkleding en cadeautjes van kleine, onafhankelijke merken.
Taska – Prins Hendrikstraat 98+104 – designstudio, in de winkel koop je hun prachtige stoffen, kinderkleding, speelgoed en interieuraccessoires.

Meer tips voor het Zeeheldenkwartier?

Op de website van het Zeeheldenkwartier vind je een overzicht van alle winkels en evenementen. Zelf check ik ook altijd de #zeeheldenkwartier op Instagram. Er is zoveel te doen en zo mis je niks.

Het Court Garden Hotel vind je op de Laan van Meerdervoort 96 in Den Haag.

Laura en James

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Je kunt haar volgen op haar duurzame blog Laura en James. Ze schrijft hier over duurzame kleding, natuurlijke verzorging en biologisch eten. Voor jou en je kind. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven.

Bron: fotografie Karel Vandenberghe / Hipaholic | fotografie portret Danique van Kesteren | tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers