WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: maak je eigen bureaubakje

Zoals jullie vorige keer konden lezen vind ik het erg leuk om in de zomer doe-het-zelf projecten uit te werken. Omdat er altijd veel kleine spulletjes rondzwerven op mijn bureau en tafel ging ik op zoek naar een oplossing. Ik ging aan de slag met enkele tools van Bosch en maakte een bureaubakje — of zoals het meestal op Pinterest genoemd wordt: een desk organizer! (promotie)
diy_bureaubakje_05

diy_bureaubakje_04

diy_bureaubakje_03

diy_bureaubakje_02

bureaubakje

Bureaubakje

Sinds enkele maanden werk ik fulltime voor mezelf en meestal doe ik dat van thuis uit. Dat betekent echter dat al mijn interieurdingen overal in het huis rondslingeren en ik vaak op zoek ben naar kleine spulletjes. Ik besloot om samen met mijn vriend een hulpmiddel te maken, een bakje waarin ik de belangrijkste prulletjes kwijt kan.

Eerst tekenden we uit wat voor soort bureaubakje we zouden ontwerpen. Ik besloot om te gaan voor een desk organizer met links twee smalle vakjes voor papierwaren en daarnaast twee vierkante hokjes. Het ene is een hoog pennenbakje, het andere komt lager en is ideaal voor een klein plantje. De houtsoort die we gebruikten is dezelfde soort als voor het magazinerek, namelijk Finse Spruce.

Hoewel het bureaubakje niet groot lijkt, is het toch best veel werk, omdat het uit veel verschillende onderdelen bestaat. Gelukkig ging alles gesmeerd! Eerst zaagden we alle verschillende plankjes uit met de Bosch PMF multitool en daarna schuurden we ze af met hetzelfde toestel. Het enige wat we moesten doen is even van accessoire verwisselen en dat ging super snel dankzij het AutoClic systeem van Bosch. Nadien was het nog even puzzelen om de verschillende plankjes aan elkaar te lijmen, maar al snel zagen we het prachtige resultaat. Vanaf nu verzamel ik vol trots al mijn kleine accessoires in mijn zelfgemaakte bureaubakje!

Dit heb je nodig

Werkwijze

  • Teken thuis uit wat voor soort bureaubakje je graag wil maken. Bereken dan hoeveel hout je ongeveer nodig hebt. Voeg ook wat marge toe
  • Ga naar een houthandel en zoek een houtsoort uit die je mooi vindt
  • Duid met potlood de juiste afmetingen aan op de houten plank
  • Gebruik de zaagfunctie van de Bosch PMF multitool om alle verschillende plankjes te zagen
  • Schuur alle zijkanten van het hout af, dit kan je ook doen met de Bosch PMF multitool
  • Lijm nadien alles aan elkaar met de GluePen acculijmpen van Bosch
  • Stop er al je notitieboekjes, kaartjes, pennen en een plantje in
  • Enjoy!

Bij House of Bosch vind je meer inspiratie en stappenplannen om zelf aan de slag te gaan. Je kunt ook je eigen DIY-tool winnen!

Over Anne-Catherine van CLO CLO

Goedlachs, enthousiast, ambitieus én met een serieuze verslaving… aan interieur! Anne-Catherine Gerets startte in de zomer van 2014 haar blog CLO CLO en deelt sindsdien alles wat haar inspireert. In het weekend vind je haar meestal terug op een of andere markt, waar ze verse bloemen en planten koopt. Onder het motto ‘het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’, gaat ze voor vtwonen aan de slag met haalbare DIY-ideeën die smaken naar meer. Veel meer.

Bron: Tekst, styling en fotografie Anne-Catherine Gerets. In samenwerking met Bosch.

nog meer: bloggers