WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dip dye terracotta plantenpot

Ik ben een grote plantenfan en heb er veel in mijn woning staan. Een tijdje geleden was ik wat uitgekeken op mijn terracotta plantenpotten. Ik besloot ze in een nieuw jasje te steken door dit heel eenvoudige doe-het-zelfidee.

terracotta plantenpot verf

plantenpot terracotta verf

Etnische touch

Deze DIY is er één die jullie allemaal al wel eens op Pinterest hebben gezien. Hij stond al lang op mijn to-dolijstje en afgelopen weekend, toen ik de planten aan het wateren was, begon het te kriebelen in mijn vingers. Het
leek me het gepaste moment om mijn terracotta potten eens op te frissen. Ik verzamelde de plantenpotten die ik een make-over wou geven en zocht in mijn kasten een blik verf. Ik dacht ook even na over de vorm of het patroon dat ik zou maken. Bij de twee grote bloempotten ben ik voor iets heel simpels gegaan. Voor de kleinere varianten heb ik geometrische vormen gekozen en dat was een tikkeltje moeilijker omwille van het precisiewerk. Het resultaat mag er best zijn, vind ik! Door de rode terracotta potten te combineren met het witte lijnenspel krijgt het zelfs een etnische touch. De gepimpte plantenpotten vormen samen een leuk geheel, maar ook wanneer ik ze met andere planten en potten meng ziet het er tof uit. Een leuke en originele mix!

Wat heb je nodig?

  • Terracotta plantenpotten
  • Washitape
  • Verf
  • Een verfborstel en eventueel een klein penseeltje

Werkwijze

  • Gebruik de washitape om de plantenpot af te plakken: je kan iets simpels doen of een eigen patroon creëren met de tape.
  • Schilder de plantenpot.
  • Wanneer de verf droog is verwijder je de tape.
  • Indien nodig een beetje bijwerken met een klein penseeltje… En klaar!

Over Anne-Catherine van CLO CLO

Goedlachs, enthousiast, ambitieus én met een serieuze verslaving… aan interieur! Anne-Catherine Gerets startte in de zomer van 2014 haar blog CLO CLO en deelt sindsdien alles wat haar inspireert. In het weekend vind je haar meestal terug op een of andere markt, waar ze verse bloemen en planten koopt. Onder het motto ‘het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’, gaat ze voor vtwonen aan de slag met haalbare DIY-ideeën die smaken naar meer. Veel meer.

Tekst, styling en fotografie: Anne-Catherine Gerets

nog meer: bloggers