WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Behang: onze favorieten

Wij zijn fan van behang. Niet alleen omdat het in een handomdraai een totaal andere sfeer aan je kamer geeft, ook omdat je het na een paar jaar gemakkelijk kunt veranderen. Mocht je een print beu zijn: no worries! Een stoomapparaat en een middagje geduld en je plakt er zo een ander behangetje overheen.Behang

Behang

Behang

Behang

Magnetisch behang

Veel grote designmerken hebben een collectie behang aan hun assortiment toegevoegd. Zo heeft Ferm Living naast het bekende ruitjesbehang ook hele stijlvolle geometrische patronen. Een echt statement kun je maken met een paneelbehang op je muur. Kek Amsterdam heeft bijvoorbeeld prachtige bloemenprints van 4 of 6 banen. Sommige saaie muren schreeuwen om zo’n opvallende make-over. Ook in de shop van vtwonen te bewonderen, zijn de bijzondere magneetbehangetjes van Groovy Magnets. Een krijtbord of een levensgroot dier om samen met een verzameling prints, kaarten en tekeningen op de muur van de kinderkamer te hangen.

Behang bij ons thuis

Het plusjesbehang op de babykamer is van Bibelotte. Jacoline zorgt ervoor dat het behang perfect op maat wordt gemaakt voor het uitgekozen stuk muur. Je hebt dus totaal geen snijverlies en de print komt perfect uit (geen halve plusjes). Kijk ook eens naar de variant met de strikjes erop, strak én schattig.

In de meisjeskamer hebben we behang van het Belgische Roomblush gekozen. Rustige kleuren, frisse printjes en nu met de nieuwe minicollectie ook voor de allerkleinsten veel moois. Het zachtgrijs combineert fijn met ons geliefde geel en roze, maar komt natuurlijk ook goed tot zijn recht op een stoere jongenskamer of ingetogen babykamer.

Allebei onze woonkamers boffen met een muurtje met daarop wat ons betreft het allermooiste behang ooit: Cole and Son. Allebei gebaseerd op de natuur, allebei een verticale print die steeds wordt herhaald, maar toch zorgen ze ieder voor een geheel eigen sfeer. De zwart-witte berkenbomenprint is werkelijk met alles te combineren en laat zelfs pasteltinten knallen en de wit met groene palmbladerenprint lijkt wat gewaagd, maar ook die is tijdloos en super makkelijk te mixen met andere items in je interieur. Wij kunnen ons geen huis zonder behang meer voorstellen.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers