• home
 • vtwonen zoekt blogger: de finalisten!

vtwonen zoekt blogger: de finalisten!

De hele maand oktober gingen we op zoek naar (nieuw) blogtalent. Meer dan 150 inzendingen kregen we binnen! De redactie heeft alle inzendingen met veel plezier gelezen en bekeken en uiteindelijk 6 finalisten gekozen die er wat ons betreft het meeste uit sprongen. Nu is de keuze aan jullie. Welke van de 6 finalisten spreekt jou het meeste aan en zie je in het nieuwe jaar graag terug met een blog (of vlog) op vtwonen.

Stem & win!
Je mag twee stemmen uitbrengen. Als je stemt maak je kans op 1 van de 5 vtwonen cadeaukaarten t.w.v. 50 euro. Je kunt t/m 30 november stemmen.

Meeste stemmen
De blogger met de meeste stemmen krijg niet alleen een eigen blog op vtwonen, maar wint ook een prachtige Lomography Polaroid Camera.

winnaar: ilona zieltjens

0x gestemd

Afbeelding voor Ilona Zieltjens

winnaar:

Ilona Zieltjens

Met 587 stemmen is Ilona Zieltjens alias Mamoesjka de winnares van onze bloggercontest. Gefeliciteerd Ilona! In het nieuwe jaar kun je haar volgen op vtwonen tussen onze andere bloggers.

Bloggers vtwonen
Afbeelding voor Sanne Koning-Pol 0 stemmen

Sanne Koning-Pol

  Naam
  Sanne Koning-Pol
  Blog
  Site
  enstijl.com
  Instagram
  instagram.com/enstijl
  Houdt van
  Woondromen en experimenteren
meer informatie
Sanne Koning-Pol
Mijn liefde voor wonen…

Dat gaat al een tijd terug. Mijn kamer in mijn ouderlijk huis veranderde ook al vaak. Zo waren de muren van mijn slaapkamer eens lime groen, oranje, paars, roze. Dat combineerde natuurlijk geweldig met de knalroze hoes die om de Klippan bank zat van Ikea en de tijger posters aan de muur. Ik creëerde een soort bedstee van een kledingkast van mijn ouders en daar sliep ik dan eventjes in tot ik erachter kwam dat het matras niet zonder reden niet in een kledingkast past en ik toch maar weer, met redelijke tegenzin, naar mijn bed terug verhuist ben. Ook toen was ik er al erg bezig met inrichten en dingen "mooi" maken. Wel was ik ontzettend zoekende naar mijn eigen stijl.

Eigenlijk is dat nu niet anders qua veranderdrang. Ons interieur is altijd in beweging. Ik ben snel uitgekeken op dingen en wordt er onrustig van als ons interieur niet meer klopt met mijn gevoel erbij. Mijn man wordt er regelmatig helemaal gek van en ook voor mij kan het af en toe voor onrust zorgen. Maar ik kan het niet laten. Zo gebeurt het dan ook regelmatig dat ik de verfkwast pak en zelfs voordat ik alles heb afgeplakt (geen geduld voor eigenlijk) zit er al een nieuwe kleur op de muur. Ik leer nog steeds en bega zeker nog wel eens blunders. Hoeveel verschillende kleuren grijs al niet de revu gepasseerd hebben…. Fifty shades of grey is er niks bij! Vaak kan ik niet slapen van alle ideeën die ik heb voor het huis. Dan schrijf ik het maar op, als een soort to do list en kijk ik de volgende dag wel of ik er nog steeds zo over denk.

Ik zie ons huis als een soort schilderdoek. Niet dat ik dan automatisch mezelf als kunstenaar zie, dat gaat wellicht wat ver, maar ik wil graag de mogelijkheid hebben te experimenteren en mijn creativiteit erop los te laten.Wel weet ik nu bijvoorbeeld dat ik wit en natuurlijke tinten en materialen voor onze woonkamer het fijnste vindt. Dit is zo'n prettig, rustige basis, dat je naar hartenlust kan veranderen en de boel om kan gooien en het geheel toch redelijk rustig blijft. Wat ik ook belangrijk vindt is dat we bij ons thuis vrienden kunnen ontvangen, etentjes kunnen hebben en onze zoon lekker z'n gang kan gaan. Zo hebben we nu een grote eettafel, met veel stoelen eraan, zodat iedereen een plekje heeft. En ik heb linnen zakken en paperbags in huis gehaald om het speelgoed in op te bergen. Rondslingerend speelgoed is een van mijn grootste allergieën in huis namelijk. Dus die zakken en manden komen goed van pas en elke avond gooi ik alles erin waar Bo mee gespeeld heeft (waarom willen kinderen altijd 100 verschillende dingen doen en houden ze het niet gewoon lekker bij 1 puzzel doen?). Zo leer je jezelf en je stijl door de jaren heen wel beter kennen en weet je wat je belangrijk vindt qua wonen.

Ook al wonen we nu in een ontzettend fijn huis, ik blijf woondromen houden. Zo droom ik al jaren van een loft-achtige ruimte. Een grote ruimte met enorme ramen en een grote, open leefkeuken daarin. Een open keuken zodat je kan koken en kan kletsen tegelijk met de rest van je gezelschap. Ik zou de ruimte dan industrieel inrichten en een houten werkbank in de keuken plaatsen. Met stalen deuren met glas zou ik de slaapkamer van de rest scheiden. En de muren zouden zo hoog zijn, dat je meerdere enorme hanglampen kan ophangen, zonder dat ze in de weg hangen voor de wat langere mens. Een tuin is ook wel iets waar ik van droom. Een tuin met niet alleen planten in een pot, maar bijvoorbeeld ook een boompje (of twee), waar je hangmat tussen kan hangen. En ondanks de nadelen en het feit dat mijn man het echt niet ziet zitten, wil ik toch een witte vloer ooit weer. Ook al hebben we een kind en twee katten, toch geeft het zo'n mooi effect en kan ik het gewoon niet uit m'n hoofd zetten. Gelukkig is daar Pinterest en kan ik al die woondromen een beetje onderbrengen onder bepaalde kopjes.

Dan staat de bank weer aan deze kant van de woonkamer en dan staat de eettafel er weer. Of het bed staat aan de andere kant van de slaapkamer, zodat je vanuit bed weer een ander uitzicht hebt. Vrienden van ons blijven zich verbazen elke keer als ze bij ons thuis komen. Dit houdt het natuurlijk ook wel spannend en als blogger wil ik het ook wel een beetje interessant houden voor mijn volgers. Ik vind het gaaf dat een verandering van een kleur op de muur of een meubelstuk net even ergens anders, zo'n totaal ander effect kan geven! Zo heb ik laatst de slaapkamer zwart geverfd, met een mat zwarte verf. Dat slaapt heerlijk in een donkere ruimte en het is compleet anders.

Een heel ander effect dus dan wit en het is net alsof je dan weer een totaal nieuw huis hebt. En wie wil dat nou niet? Nou, het blijkt dus dat heel veel mensen daar niet echt behoefte aan hebben. Maar voor mij werkt het. Ik denk ook niet dat ons interieur ooit heel lang hetzelfde zal blijven. Nooit saai in ieder geval, zeg ik altijd maar! Als iets niet is zoals je dat wil, kan je het altijd weer veranderen. Gewoon doen dus!
Afbeelding voor Sanne Koning-Pol
Afbeelding voor Ilona Zieltjens 0 stemmen

Ilona Zieltjens

  Naam
  Ilona Zieltjens
  Blog
  Site
  Instagram
  instagram.com/mamoesjka_nl
  Houdt van
  Kleurrijk wonen
meer informatie
Ilona Zieltjens
Ik ben Ilona AKA Mamoesjka, 32 jaar.

Ik ben fulltime mama en ik ben nogal aanwezig in ons gezin. Ik verzin dagelijks nieuwe ideeën en in mijn hoofd heb ik al honderden studies gevolgd en ben ik met tientallen nieuwe hobby’s begonnen. Op het toilet van mijn ouders vond ik een mooie quote: ‘Als je eindeloos blijft overwegen, doe je uiteindelijk niets’. Vanaf dat moment kreeg ik het idee om een stukje internet voor mezelf te creëren en mezelf op te geven als blogger voor vtwonen.

Ik ben heel graag bezig in huis en altijd op zoek naar leuke spulletjes, vintage of nieuw. Ik schilder regelmatig een stoel of een muurtje en wissel graag met verschillende accessoires. Op Instagram deel ik dagelijks foto’s van mijn interieur en daarbij vertel ik mijn volgers graag iets leuks. Ik schrijf graag en mijn motto is: ‘achterom is het kermis!’. Mijn deur staat voor iedereen open en door middel van een blog bij vtwonen wil ik graag lezers een kijkje geven in mijn huis en deel ik graag mijn interieurideeën.

Ik ben al bijna 12 jaar een thuisblijfmoeder. Je weet wel, zo’n moeder die de hele dag thuis op de bank soaps kijkt en een beetje stofzuigt. Onzin natuurlijk, ik ben altijd bezig! Als je moet kiezen; de was opvouwen of boodschappen doen. Welk muurtje zou jij dan gaan schilderen? Vandaag roze, morgen wit en gisteren blauw. Zo schilderde ik onlangs diagonale strepen op een muurtje in de woonkamer en gaf ik de muur in de slaapkamer pastelkleurige vlakken. Ik vind het heerlijk om ons huis te veranderen en ik kan uren zoet zijn met het schuiven van meubels en accessoires.

Vijf jaar terug wist ik het zeker, alles in ons huis moest wit. Wit is neutraal maar nooit saai. Inmiddels heb ik allerlei kleuren aan ons huis gegeven maar het wit in huis blijft. Door het rustige wit krijgen de gekleurde accessoires in huis extra aandacht.

Dagelijks maak ik foto’s van mooie hoekjes in huis. Op de foto is altijd alles netjes, een huis zoals in de boekjes. Maar in werkelijkheid is niets minder waar. Sinds wij kinderen hebben is ons huis een rommeltje. Kinderen ruimen nooit iets op. Ze zijn te moe, nog niet klaar met spelen of ze vinden het zonde om het vliegtuig (ow, was dat een vliegtuig?) van blokken stuk te maken. Je mag van kinderen ook nooit iets weggooien. Tekeningen, knutselwerkjes, schilderingen, dieren van klei. Kinderen raken in paniek als je iets weggooit. Mocht je echt klaar zijn met dat ene knutseltje aan de muur, zorg dan dat je de tekeningen klein opgevouwen onderin de vuilnisemmer stopt. Zorg ervoor dat je kind nooit zijn of haar tekeningen aantreft onder de natte aardappelschillen of een gebruikt koffiefilter.

Ik maak stiekem ook meer rommel dan ik zou willen. Ik gooi papieren op een stapel om er vervolgens nooit meer naar te kijken, gooi mijn kleding op de grond, hang altijd lastminute voor het slapengaan de was op, laat de tafel te lang gedekt en gooi mijn jas altijd over een stoel. Nu moeten jullie niet denken dat wij in een varkensstal leven vol met troep. Ik hanteer de één minuut-regel. Alles wat in één minuut opgeruimd kan worden, moet worden opgeruimd. Ons huis is zoals de meeste huizen. Gezellig en leefbaar. Gezelligheid staat voorop, dat is wonen!

Sommige mensen vinden het lastig, inrichten. Maar eigenlijk kan je niets fout doen. Het meest belangrijke is dat jij je goed voelt in je eigen huis en bedenkt dat ook de plaatjes uit het boekje niet zo perfect zijn in het echte leven. Ik hoop je binnenkort te mogen inspireren met mijn blog op vtwonen.
Afbeelding voor Ilona Zieltjens
Afbeelding voor Liane Luchies 0 stemmen

Liane Luchies

meer informatie
Liane Luchies
De schoonheid van eenvoud

De naam van mijn blog 'Scandifan' is ontstaan uit mijn liefde voor Zweden en Denemarken en het Scandinavische gevoel voor stijl en smaak voor de mooie dingen in het leven.

Ik ben altijd aan het veranderen in huis, als klein meisje was ik al constant bezig met het verplaatsen van mijn spullen en het verslepen van meubels. Op zoek naar het perfecte plaatje. Dat is nooit veranderd. Kleuren, vormen, de sfeer van een ruimte, het weet me altijd te boeien.

Twee jaar geleden ben ik begonnen om deze perfecte plaatjes ook in beeld te brengen. Gestart met de iPhone en de Instagram app, maar na een uitnodiging voor een opdracht in Londen volgde een spoedcursus fotografie en de aanschaf van een digitale camera.

In mijn dagelijks leven ben ik Intensive Care verpleegkundige, een heel andere wereld, maar wel één met oog voor detail en precisie. Ik woon in de provincie Groningen met mijn vriend en samen gaan we graag naar Kopenhagen of Stockholm om nieuwe interieur trends te ontdekken.

In mijn blog wil ik jullie laten zien hoe mooi Scandinavisch design is en wat de schoonheid van eenvoud kan zijn. Mijn stijl kenmerkt zich door minimalisme, strakke lijnen en het gebruik van natuurlijke materialen.

Ik hoop dat jullie een kijkje willen nemen op mijn blog!
Afbeelding voor Liane Luchies
Afbeelding voor Lotte Herink 0 stemmen

Lotte Herink

  Naam
  Lotte Herink
  Blog
  Site
  Instagram
  instagram.com/confetti_today
  Houdt van
  Mooi wonen (ook als je kinderen hebt)
meer informatie
Lotte Herink
Een vloer bezaaid met plastic speelgoed en overal lelijke, felle kleuren. Zo zou ik het nooit willen, had ik me bedacht. Mooi wonen met kinderen, dat moet toch gewoon mogelijk zijn? Het werd en is ieder geval wel mijn streven.

Jaren geleden kocht ik twee designstoelen bij de Bijenkorf. Ze waren slechts gedeeltelijk verpakt en in de lift op weg naar de parkeergarage trapte een jongetje in de buggy herhaaldelijk met zijn schoenen tegen mijn nieuwe stoelen aan. De ouders in de lift waren het allemaal eens: designitems, mooie spullen, het is allemaal verleden tijd zodra je kinderen hebt. Het klonk allemaal wat droevig, alsof die ouders een gedeelte van hun verlangens hadden opgegeven. Dat zou mij niet gaan overkomen, zo was mijn gedachte. Natuurlijk zou er het nodige gaan veranderen met kinderen, maar daarmee hoef je toch niet gelijk al je woonwensen opzij te zetten?

Kinderkamer

In 2014 werd ik zwanger. Voor mij een mooi excuus om avondenlang op Pinterest te kijken en inspiratie op te doen voor de kinderkamer. Ik begon naar hartenlust te shoppen en mooie spullen ons huis in te slepen. Het liefst handgemaakt, in mijn favoriete non-kleuren en gemaakt van natuurlijke materialen. Via Etsy kocht ik een slinger van veertjes en een hoes voor het aankleedkussen, gemaakt in Arizona. De invoerkosten waren bijna net zo hoog als de hoes zelf, maar voilà, ik had het gewenste exemplaar in huis. De houten commode kocht ik op Marktplaats en werd door mijn vriend opnieuw beschilderd. En omdat een standaard mobiel voor boven de box me niet aansprak, knutselde ik met vilt en takken uit het bos wat in elkaar.

Herinneringen bouwen

Met kind lijkt de tijd net iets harder te gaan. Inmiddels is Loek alweer bijna zestien maanden en wonen we ruim een half jaar in ons nieuwe huis in Haarlem. Wonen heeft voor mij echt een andere dimensie gekregen sinds hij er is. Ik vind het belangrijk dat het een fijne plek is voor ons allemaal en waar hij met veel plezier kan spelen en opgroeien. Zelf bewaar ik ook goede herinneringen aan mijn jeugd en ik hoop dat ik die ook voor hem kan creëren. Samen pannenkoeken bakken, filmavondjes op de bank, tentjes bouwen en aan de slag met onze eigen knutselprojecten. En hoewel ik nog steeds graag op pad ga, om nieuwe plekken te ontdekken, natuur om me heen te hebben of om koffie te drinken bij fijne hotspots, merk ik vooral dat ik het steeds fijner vind om gewoon thuis te zijn.

Prettige chaos

Wat er in al die maanden is overgebleven van mijn streven? Eerlijk gezegd nog aardig wat. Met zijn eerste verjaardag is er wel een lading felgekleurd speelgoed ons huis binnengedrongen, maar met wat handige rieten manden om de boel in op te bergen en af en toe een bezoekje aan de speelgoedbank, weet ik de boel aardig in toom te houden. En ja toegegeven, ook bij ons thuis is het tegenwoordig geregeld een puinhoop met speelgoed dat kriskras door het hele huis ligt. Dat kan ook haast niet anders, met een dreumes die graag op ontdekkingstocht gaat en alles uit de kasten trekt. Dat kan ook en dat mag ook, een huis is om in te leven. Voordeel is wel, dat de spullen die er liggen, voor het overgrote deel stiekem mijn favoriete kleurenpalet vertegenwoordigen. En die twee designstoelen? Die staan er nog steeds. Sterker nog, daar wordt iedere dag met groot genoegen op geklauterd.
Afbeelding voor Lotte Herink
Afbeelding voor Naomi Oostveen 0 stemmen

Naomi Oostveen

meer informatie
Naomi Oostveen
Project paint-my-desk

Ik ben vaak aan het restylen in huis en het is eigenlijk nooit af... Laatst vond ik het ineens tijd om het Ikea bureau waar ik in de woonkamer altijd aan zit te werken een mini-makeover verdiende. Toen ik onlangs vriendin Souraya hielp met de opbouw van haar bloggers-huisje op de VT Wonen & Design Beurs zag ik voor het eerst de kleur Cafe Latte van Flexa. We hebben deze in het bloggers-huisje gebruikt en ik was op slag verliefd, dit wil ik ook! Dus bij thuiskomst besloot ik dat mijn bureautje de gelukkige winnaar in de wedstrijd 'wat krijgt deze kleur' was, haha!

Dat we net hier kwamen wonen, 2,5 jaar geleden was het bureaublad nog zwart en heb ik 'm in een frisse witte kleur geschilderd. Als accent heb ik de randen beplakt met een neonroze washitape om het geheel een pittig accentje te geven. Zo heeft mijn bureau eerst boven op m'n studiootje gestaan met een ietwat saaie maar ergonomisch goede stoel eraan. Maarja, ik ♥ wonen dus het werd weer tijd voor iets nieuws!

Flexa kleurtesters, superhandig!

Ik vond het maar saai steeds boven te zitten werken terwijl Patrick beneden tv zat te kijken en besloot van de ene op de andere dag dat beneden wel een werkplek mocht komen. Project 'Ik ♥ wonen; restyling bureau' was geboren! Gelukkig was het niet zo'n onderneming het lichtgewicht bureautje naar beneden te krijgen, de iMac was spannender ;-)

Eenmaal beneden zit ik hier deze blog te typen en ben ik eigenlijk heel happy! Ik kan lekker naar buiten kijken door de grote ramen links en rechts en het is hier heerlijk licht! Ik heb het keukentrapje van Kitchen Trend omgetoverd tot voetensteun en dat zit heerlijk! Dus om even terug te komen op de kleur, Cafe Latte zat dus in m'n hoofd en ging er niet meer uit... Dus op een zonnige middag eerst een proefje gemaakt met een kleurtester van Flexa om te kijken of ik het écht mooi zou vinden (DUH!). Maar voor de zekerheid toch wat extra kleuren getest zoals Stylish Pink en Vanilla Cream om het zeker te weten (ze zijn allemaal mooi!). Ik kon aan de slag!

Paint, darling!

De Sonos aan met favo playlist op Spotify en schilderen maar! De verf droogt snel dus algauw kan het 2e laagje erop, voíla! Ik ben erg blij met het eindresultaat, dit is zó mijn kleur! Een restyling is niet compleet zonder wat (nieuwe) accessoires en groen natuurlijk! Ik besloot de Marcel Wanders Cyborg Chair die ik vorig jaar op de kop tikte bij een veiling weer in gebruik te nemen. Gewoon omdat hij er zo goed bijpast! Het is een stoel van polycarbonate gecombineerd met wicker en echt mijn favoriet.

Ik ben nog steeds fan van koper en dito bureaulamp ging dan gewoon weer op z'n oude plekje. De nieuwe poedertint en warm koper gaan heel goed samen. Ik schilderde het keukentrapje in dezelfde kleur, we have a match made in heaven! Omdat ik regelmatig illustreer en moodboards maak is het bureautje ook makkelijk in te richten met een laptop en tablet. Ik gebruik voor m'n laptop een handige bamboo laptopstand waardoor ik een goede werkhoogte creëer. Hierdoor heb ik ook wat meer ruimte op het bureau. Op de beelden hierboven zie je het resultaat van de restyling.
Afbeelding voor Naomi Oostveen
Afbeelding voor Hester van Overbeek 0 stemmen

Hester van Overbeek

meer informatie
Hester van Overbeek
I’m Hester and I love to make.

Ik ben waarschijnlijk een van de weinige kleuters die als droomberoep binnenhuisarchitect had. Waar mijn klasgenootjes brandweerman en prinses wilden worden, wou ik het liefst met meubels spelen. Wekelijks gooide ik mijn kamer op de kop als 10-jarige om een nieuwe, nu dan toch echt perfecte plek voor mijn bed te vinden. Dat samen met mijn vaders klustalent en mijn moeders naaigave had ik een creatieve jeugd.Mijn liefde voor wonen stak weer de kop op vijf jaar geleden toen ik de kans kreeg een beachhuis aan de Engelse kust op te knappen. Ik had niet veel geld dus ik gebruikte materialen die ik al had en deed alles zelf. Dit vonden vrienden zo inspirerend dat ze gelijk in hun eigen huis aan de slag gingen en opperden dat ik tutorials moest gaan schrijven. www.hestershandmadehome.com was born.

Vier jaar en een ander huis later maak ik nog steeds wekelijkse video's, heeft mijn blog een boekcontract gekregen (boek drie komt in februari uit) en schrijf ik tutorials voor tijdschriften. Who would have thought dat de interieur-obsessed-kleuter full circle zou komen en nu dagelijks met wonen en meubels bezig is.

Ik woon in Engeland en ook al zijn ze erg op design hier, voor mij zijn de Nederlanders toch echt een stapje voor op hun westerburen. De Nederlandse stijl is wat meer effortless, monochrome en simpel maar met een humoristisch tintje. De Nederlanders durven meer en doen ook meer met hun interieur. Je kan dat ook terug vinden in mijn tutorials, alles wat ik doe is simpel, Scandi in stijl maar je mag ook een beetje lol hebben. Mijn motto is dan ook: "Just do it, als het niet werkt haal het uit elkaar en begin je opnieuw". Er zijn geen regels voor klussen en stijlen. Probeer, doe en heb lol!

I love interiors, maar ik hou nog meer van interieurs die zelf gemaakt zijn. Uniek en met een verhaal er achter. Ik wil iedereen aan het klussen krijgen: meisjes die nog nooit een boor hebben vastgehouden (daar heb je er veel van hier in de UK), mensen die alles kopen omdat dat ‘makkelijker’ is en diegenen die denken dat ze niet creatief zijn.

Everybody can make dus ik hoop te inspireren met mijn tutorials.