vtwonen

Welkom in de vtwonen barn

Tijdens de Woonbeurs Amsterdam was de vtwonen barn the place to be. Een enorme woonschuur vol inspiratie, ambachtskunsten en stylingideeën. Was je niet in de gelegenheid om langs te komen? Neem dan nu alsnog een kijkje in de vtwonen barn.

‘Een van de mooiste momenten tijdens de opbouw was toch wel het ophijsen, in het hart van de barn, van het frame met de vijftig bezems. In een klap kwam er leven in de enorme constructie.’ vtwonen stiliste Cleo Scheulderman (‘Dit was voor mij de eerste keer dat ik het vtwonen huis mocht maken’) en hoofd styling Linda Pijper (‘Was het nou de negende of de tiende keer?’) hadden er vóór dat mooie moment al weken van hard werken, plannen, nadenken, uren bellen en kilometers autorijden op zitten. Linda: ‘We wilden deze editie van de Woonbeurs Amsterdam méér dan een huis neerzetten. 
Normaal bouwen we een huis met allemaal verschillende ruimtes die elk hun functie hebben. Dit keer wilden we een beleving neerzetten, een plek vol reuring en activiteiten.’ 
Cleo: ‘De grote rode schuur, een echte Amerikaanse barn, 
voldeed helemaal als omhulsel voor onze ideeën: groot, 
opvallend en met een prachtige industriële constructie.’ De vtwonen barn moest anders dan anders zijn én een afspiegeling van de tijdgeest. Linda: ‘Eerlijk, puur en natuurlijk. Dát moest de uitstraling van deze plek worden. En er moest veel te doen zijn, het moest echt een beleving worden om in onze barn rond te lopen.’ En dat is gelukt, vindt Cleo: ‘Er werd brood gebakken, in de werkplaats werden T-shirts bedrukt, meubels en porselein gemaakt… er was zelfs een barbier aan het werk. De hele barn ademde liefde voor ambacht, van de plantentafel in de nok tot de linnen hemel in de filmschuur.’

Bron: vtwonen februari 2014 | Fotografie Alexander van Berge, James Stokes | Styling Cleo Scheulderman

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Lieve op 16 april 2015 om 20:30

Prachtige zwarte hanglampen boven de eettafel. Hebben jullie meer informatie hierover?

>

Yvonne Defesche op 8 oktober 2014 om 11:00

Hallo ,we hebben laatst een aflevering gezien van vt wonen op sbs6,
daar was een deur beplakt met hout behang of was het een sticker ?
graag wil ik weten waar ik die kan vinden.
mvg.Yvonne

>

Kiki op 9 april 2014 om 18:41

Hai,
Ik ben op de woonbeurs geweest en vt wonen zag er weer geweldig uit. Ik ben helemaal weg van de witte bankjes met kussen. Het blijft maar in m'n hoofd spoken vroeg me af waar deze van zijn en waar ik deze eventueel zou kunnen kopen/bestellen?

>

vtwonen op 14 maart 2014 om 08:44

Hallo Tessa,

Het varken is geen muursticker, maar geschilderd. De schilder heet Marco Stoker. Meer informatie over hem en zijn werk vind je op http://www.marcostoker.nl Succes!

>

Tessa op 13 maart 2014 om 13:29

Hoi VT wonen,
Mijn broertje is chef kok en zou graag willen weten of het varken op de muur met de onderdelen uitgelegd een muursticker is, en zo ja waar je die kunt kopen.
Ik hoor het graag!
Tessa

>

Anita op 24 februari 2014 om 23:17

Wat een leuke barkrukken zeg. Waar komen deze vandaan? Bedankt!

>

Carola op 20 februari 2014 om 23:38

De grijze wandlamp op de derde foto vind ik echt fantastisch! Van welk merk is het en waar is de lamp te koop?

Shop suggesties

Inspiratie suggesties