Vrijstaande nieuwbouw kapberg in Uitgeest

Het was back to the roots voor Marco en, vooruit, toch wel een beetje wennen voor Marjolein. Maar de ruimte in en om het huis in dit Noord-Hollandse dorp gaf de doorslag. ‘De indeling is helemaal op maat, zo fijn.’

In een doodlopende straat

Vervelend is de woonstek van Marjolein en Marco allerminst. Denk: een meanderende straat met aan weerszijden arbeidershuisjes, een verdwaalde paardenbak, moestuinen en, helemaal aan het einde, een oude boerderij. Tussen de huizen door schemert het groen van de omliggende weilanden, in de verte zijn de torens van Slot Assumburg te zien. Halverwege dit vriendelijke straatje, waar ooit een melkfabriek stond, verrezen vier nieuwe huizen, gebouwd in oude stijl en passend bij de bestaande woningen. De zwarte, houten kapberg met stenen achterhuis is desondanks een opvallende verschijning. De buitenkant vond het stel op tekening al meteen aantrekkelijk.

Veel maatwerk

Gedurende de veertien maanden waarin het huis gebouwd werd, leefde Marjolein zich uit met moodboards en tekeningen. ‘Aan de ene kant duurde dat jaar lang, want ik stond te popelen om de boel in te richten. Aan de andere kant was deze periode ideaal: we kregen de gelegenheid om alle ideeën goed uit te werken. Zo heb ik alles in 3D kunnen ontwerpen en een goed lichtplan gemaakt.’ In Marjoleins interieurplan zat ook maatwerk, vooral in de vorm van opbergruimte en kasten. ‘De kast in de woonkamer en de inloopkast boven zijn gemaakt door een timmerman. Ik ben groot voorstander van maatwerk; je kunt de ruimte optimaal benutten en het geeft een luxe uitstraling. Tijdens de bouw heb ik ook samengewerkt met de aannemer en nissen laten maken in de badkamer. De ingeplande tegels zijn vervangen door betonstuc, een stoer materiaal dat makkelijk schoon te houden is.’

Spiegel van Braxton Juma , stoel van Zuiver, bijzettafel van Hay. wandkleed van Zusss, hoekbank van Modern Earth, kussen van Ferm living, letterbak van vtwonen, plant in pot van Green Lifestyle Store, bureaulamp van Modern Earth, hangplant van Green Lifestyle Store.

Bron: vtwonen 04-2018 | Fotografie Louis Lemaire/Inside Homepage | Styling Janneke Peters, Marjolein Bouhuijzen

nog meer: binnenkijken

Reacties:

Lieneke Rietsema op 12 april 2018 om 19:49

goedendag,

Kan de Spiegel van Braxton Juma ook in de badkamer gebruikt worden?
mvg,
Lieneke

Oei, durven we niet met zekerheid te zeggen Lieneke. De spiegel heeft een metalen rand, wat mogelijk zou kunnen gaan werken. Je zou voor de zekerheid nog even wat advies in kunnen winnen bij Braxton zelf.

B op 13 april 2018 om 10:49

wat is dit voor een vloer? is het marmoleum (Walton uni 171) of gietvloer?

Beste, we weten alleen dat de gietvloer van Solo Gietvloeren is. Daar zou je terecht kunnen voor meer informatie.

Suzanne op 13 april 2018 om 20:41

Graag zou ik willen weten wat het kleurnummer is van de verf die Marjolein en marco uit uitgeest op de muur hebben in hun woonkamer. Op de foto lijkt het groen/blauw. Het is de foto waar de blauwe schommelstoel voor de desbetreffende muur staat.
Vriendelijke groet, suzanne

Beste Suzanne, de bewoners hebben de kleur Pearl Colour Dark van Little Greene gebruikt.

Diana op 20 juni 2018 om 22:35

Beste VT wonen,

Weten jullie welke kleur zellige tegels Marjolein en Marco op hun keukenwand hebben geplaatst en waar ze vandaag komen? Ik ben een beetje verliefd op die wand!
Bedankt en groet, Diana

Beste Diana, wij snappen wel dat je verliefd bent geworden op deze wand! Dit zijn de zelliges van http://www.tegeltje.be. De exacte kleur weten we helaas niet.

Maartje op 30 juni 2018 om 09:53

Weten jullie misschien wat voor soort en maat plinten ze hebben gebruikt? Wij zijn voor onze nieuwbouwwoning op zoek naar geschikte plinten en deze vind ik er mooi uitzien.

Beste Maartje, daar hebben wij helaas geen informatie over.

Angela op 11 november 2018 om 22:32

Beste VT wonen,

Weten jullie welke industriele lampen er boven de keuken hangen en waar ze ze hebben gekocht?? Ik zou deze heel graag willen hebben.
alvast bedankt!

Beste Angela, de lampen zijn van Form Us With Love voor Design House Stockholm.